Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΜΗΝΥΣΕ SITE KAI BLOG ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των ιστότοπων metalleiachalkidikis.gr και ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr κατέθεσε χθές η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη στην Εισαγγελία Πολύγυρου.
 
Στην μήνυση που κατατέθηκε αναφέρεται ότι οι παραπάνω ιστότοποι παρουσίαζαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως άμεσα εμπλεκόμενη στον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές στον τίτλο του άρθρου.
  
Η μήνυση συνοδεύεται από αγωγή τα έσοδα της οποίας υποστηρίζει η κ. Ιγγλέζη ότι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. (Ακούστε την κ. Ιγγλέζη εδώ)
Εδώ βέβαια γεννάται και το ερώτημα αν η βουλευτής Χαλκιδικής θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" που είναι η πηγή του ρεπορτάζ και της επίμαχης αναδημοσίευσης, που αναρτήθηκε από τα δύο Χαλκιδικιώτικα ιστολόγια.

Αναμφίβολα, η κ. Ιγγλέζη έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται την υπόληψη και την αξιοπρέπεια της, όπως εκείνη νομίζει και κανείς δεν μπορεί να στερήσει όχι μόνο σε εκείνη αλλά και στον κάθε πολίτη αυτό το δικαίωμα. 

Μένει να δούμε, αν αυτή η μήνυση θα αποτελέσει την απαρχή για να ασκηθούν και άλλες μηνύσεις απο τη βουλευτή για το ίδιο ζήτημα, ή θα αρκεστεί στις ήδη υπάρχουσες. Ίδωμεν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι όταν οι άλλοι κάνουν μια φήμη δεδομένο τι γίνεται; Θα μου πεις δεν ξέρουν Ελληνικά και για αυτό τα γράψαν έτσι και θα μου πεις δεν ξέρουν και τι θα πει πηγή και αναδημοσίευση (που καλύπτεσαι νομικά). Αλλά τι να κανουμε όταν ο κάθε αμόρφωτος που δεν σπούδασε τίποτα στην ζωή του και το πολύ πολύ να κατέληξε σε ένα ΙΕΚ φτιάνει blogs και γράφει ασυναρτησίες