Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΧΡΥΣΗ" ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σχετικά με τη φημολογία περί εμπλοκής της "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και αγωνιστικών θεμάτων, μίλησε σήμερα (28/11) ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό "Arena".

Για το παιχνίδι με την Άλμπα: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και η ομάδα δεν είχε πολύ καλή απόδοση. Παρόλα αυτά ήρθε η νίκη και αυτό μετράει στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουν μείνει τρεις δύσκολοι αγώνες με το δυσκολότερο να είναι μέσα στη Τουρκία".



Για τα θετικά και τα αρνητικά της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: "Ο ΠΑΟΚ κερδίζει το πρεστίζ μέσα από την Ευρώπη. Δυστυχώς όμως ο κόσμος δε στηρίζει την ομάδα με αποτέλεσμα τα πρόσημο οικονομικά να μην είναι θετικό. Η διοίκηση κάνει αγώνα για να κρατάει τον ΠΑΟΚ ζωντανό καθώς το κόστος των αγώνων είναι γύρω στις 100.000 ευρώ. Η συμμετοχή στην Ευρώπη βοηθάει στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στο πρεστίζ του συλλόγου αλλά και στην προώθηση της ομάδας του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό για χορηγούς. Υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω θεωρήσαμε πως ο σύλλογος πρέπει να παίξει στην Ευρώπη".



Για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα: "Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία που μπορεί να κάνει η ομάδα. Θα κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες και θέλουμε να διεκδικήσουμε μια θέση μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στα Τρίκαλα όπου η ομάδα έχασε δίκαια και δεν έπαιξε καλά, η πορεία είναι πολύ καλή και ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να επιστρέψει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα".



Για την επιθυμία του Μάνου Μαλέλη να φέρει ένα ακόμα παίκτη: "Ο Μάνος Μαλέλης είναι και προσωπικός μου φίλος και φίλος της διοίκησης. Εκφράζει τον πόθο και την επιθυμία του αλλά λειτουργεί πιο πολύ ως οπαδός. Παλαιότερα λειτουργούσα και εγώ έτσι και είχα πάει και είχα φέρει τον Κουτλουάι με 180.000 ευρώ. Όλοι θα θέλαμε και άλλους παίκτες για να διεκδικούμε περισσότερα πράγματα. Όμως βάλαμε κάποιες προτεραιότητες. Προτεραιότητα έχουν η επιβίωση και η εξυγίανση".



Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: "Η απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει σχέση με τον ισολογισμό του ΠΑΟΚ και το υπουργείο ανάπτυξης. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι ολική. Δεν γίνεται να μπει μικρότερο ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Για να ανέβει ο ΠΑΟΚ επίπεδο χρειάζεται χρήματα και στήριξη. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ομάδα μπορεί να επενδύσει 1 εκατ. ευρώ και να πάρει την ομάδα. Όποιος δώσει το ποσό αυτό παίρνει την ΚΑΕ με όλα τα καλά αλλά και όλα τα χρέη. Τα χρέη είναι της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρώ και είναι όλα ρυθμισμένα".



Για τις φήμες του ενδιαφέροντος του "Ελληνικού Χρυσού": "Ακούγονται πολλά αλλά επίσημα στην διοίκηση δεν έχει έρθει κάποιος εκπρόσωπος του "Ελληνικού Χρυσού". Άμα ο "Ελληνικός Χρυσός" θέλει και βάλει το 1 εκατομμύριο ευρώ δε μπορεί να πει κανείς τίποτα. Η εκτίμηση η δική μου είναι πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στην αγορά ομάδας. Όσο αναφορά το βόλεϊ, υπάρχει χορηγία και όχι αγορά των μετοχών της ομάδας. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό".



Για τους λόγους που δεν έρχεται κόσμος στο γήπεδο: "Από τον ΠΑΟΚ λείπει ένα όραμα. Ο κόσμος δε βλέπει το όραμα που δίνει ο κ. Σαββίδης στο ποδόσφαιρο και για αυτό δεν έρχεται στο γήπεδο. Παρόλα αυτά γίνεται τεράστια προσπάθεια από την ΚΑΕ και υπάρχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κέρδος των 200.000 ευρώ. Όμως υπάρχουν έξοδα και χωρίς την στήριξη του κόσμου δε γίνεται κάτι. Με τρείς – τέσσερις χιλιάδες οπαδούς ανά αγώνα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και ο ΠΑΟΚ θα άλλαζε επίπεδο. Πέρυσι η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα αλλά στο κρισιμότερο παιχνίδι τα εισιτήρια ήταν ελάχιστα".

Αναδημοσίευση από www.basketblog.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο αυτό που γράφουμε όσες φορές έχει προκύψει "ζήτημα" για χορηγίες ή άλλου τύπου οικονομικές ενισχύσεις σε αθλητικούς συλλόγους από τη βιομηχανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Οι αθλητικοί σύλλογοι εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης βρίσκονται σε δεινή θέση και ψάχνουν απεγνωσμένα χρηματική υποστήριξη για να επιβιώσουν είτε κάνουν πρωταθλητισμό, είτε απλό αθλητισμό.

Ο κ. Γαλατσόπουλος προς τιμήν του δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Κατά τη γνώμη μας, σωματεία επιπέδου όπως πχ ο ΠΑΟΚ εκτός από ιστορία, τίτλους και διακρίσεις χρειάζονται και παράγοντες με ήθος, που δε θα αποπροσανατολίζουν τους οπαδούς των ομάδων τους, φοβούμενοι την άσκηση κριτικής για τις ενέργειες τους.

Η κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο οι παράμετροι  της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της φιλαλήθειας και της ηθικής ακεραιότητας ενός αθλητικού παράγοντα είναι σημαντικότατοι παράμετροι για κάθε σύλλογο, που θέλει να 'χει ιστορική συνέχεια και επιτυχίες στους στίβους του αθλητισμού.  Ίσως μέσω αυτής της προϋπόθεσης να αλλάξει και η εικόνα στις κερκίδες των γηπέδων, από κάθε λογής κάφρους, που εκμεταλλεύονται την απουσία μιας ευρύτερης παιδείας, που λείπει από το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Κανένας δε χάνεται στη ζωή, όταν διέπεται από τις παραπάνω αρχές και αξίες. Και αυτό νομίζουμε, πρέπει να  ισχύει για όλες τις ομάδες της Βορείου Ελλάδος, που θέλουν να παραμείνουν με δυναμικές και απαιτητικές αξιώσεις εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά και έξω απ' αυτούς.

Επίσης, καλά θα κάνουν και εκείνοι που έχουν άποψη για όλα, είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε είναι οπαδοί, αθλητικοί και κομματικοί παράγοντες και ούτω καθ' εξής, από το να κάνουν εύκολη και ανέξοδη κριτική, ας στίψουν το μυαλό τους για να βρεθούν λύσεις και τρόποι, που θα στηρίξουν οικονομικά τις ομάδες τους, για τις οποίες υποτίθεται ότι νοιάζονται και αγαπούν.

Εταιρείες όπως αυτή που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, κατά τη γνώμη μας, θα ήταν πιο χρήσιμο και ουσιαστικό με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να στηρίξει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ευαγή ιδρύματα, που μαστίζονται πολύ χειρότερα από την κρίση. Είναι χρήματα που σίγουρα θα πιάσουν τόπο, χωρίς να γίνουν αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας.