Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΚΡΟΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ?

Αρναία Ιούνιος 2013. Ο κ. Χρυσόγελος εξηγεί σε εκπροσώπους εργαζομένων
τα... πλεονεκτήματα του εναλλακτικού μοντέλου "ανάπτυξης" στη ΒΑ Χαλκιδική
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την παραίτησή του από τη λίστα των Οικολόγων Πρασίνων λόγω...ρουσφετιών και άλλων τέτοιων δαιμονίων, υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Το κόμμα έχει παγιδευτεί σε ένα κύκλο εσωστρέφειας «λόγω της κυριαρχίας μιας μειοψηφίας που με μικρο-μηχανισμούς, διαδικασίες, πελατειακές σχέσεις και ίντριγκες καταφέρνει και ανατρέπει στην πράξη αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών για αλλαγές και στροφή προ την κοινωνία»
 
ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής προαναγγέλλοντας μάλιστα και την παραίτηση και άλλων μελών καθώς όπως δηλώνει: "Η διαδικασία της εκλογής της ευρωλίστας ήταν προβληματική".

Αναδημοσίευση από www.capital.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: "Πέφτουμε" από τα... σύννεφα διαβάζοντας τις καταγγελίες του κ. Χρυσόγελου. Έδειχνε τόσο ήρεμος και ικανοποιημένος όταν έδινε κοινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους του "κονκλαβίου της Ιερισσού" πέρσι τον Ιανουάριο.

Εμφανιζόταν τόσο χαρούμενος, σίγουρος και ευχαριστημένος, όταν συνόδευε τη συμπρόεδρο των Ευρωπαίων οικολόγων-πρασίνων Ρεμπέκα Χάρμς στην περιοδεία που έκανε πέρσι τον Ιούνιο στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Μάλιστα θυμόμαστε πως είχε προτείνει εμμέσως πλην σαφώς στην επίσκεψη που έκανε το κλιμάκιο τους στην Αρναία και στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των εργαζομένων να εμπιστευτούν το... εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης του ιδρυτή του antigold. 

Δηλαδή κλείσιμο των μεταλλείων και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων τους με κονδύλια του ευρωπαϊκού ταμείου συνοχής, όπου προφανώς θα συμπεριλαμβάνονται και οι μισθοί όσων εργαζομένων απομείνουν για την αποκατάσταση...

Τι να μεσολάβησε και αυτή η υπέροχη ατμόσφαιρα χάλασε σε μόλις 6 μήνες μέσα στο κόμμα των οικολόγων και βγήκαν στην επιφάνεια παθογένειες κομμάτων, που είτε βρίσκονται στην εξουσία, είτε φλερτάρουν με την εξουσία;;;