Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΒΒΕ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"


Η «Ελληνικός Χρυσός» έλαβε τον έπαινο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» (ΕΚΕ) από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία», την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

«Αυτή η βράβευση από τον επιχειρηματικό κόσμο της Βορείου Ελλάδος  αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή. Νοιώθω προσωπικά την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτόν τον έπαινο, τους εργαζόμενούς μας, τους συνεργάτες  και εργολάβους μας, και όλους τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη που στηρίζουν σταθερά την μεταλλευτική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός.

Αυτός ο έπαινος είναι η απόδειξη του ότι υλοποιούμε την δέσμευσή μας στην ελληνική κοινωνία, για υπεύθυνη ανάπτυξη της μεταλλευτικής μας δραστηριότητας στην χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε υπεραξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων και του ελληνικού κράτους, το οποίο επί παραδείγματι συνέλεξε από το 2012 περισσότερα από 47 εκ. ευρώ σε φορολόγηση εισοδήματος από την Ελληνικός Χρυσός και τους εργαζόμενούς της», δήλωσε ο Eduardo Moura, αντιπρόεδρος της Eldorado Gold Corp. και πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικός Χρυσός.

Η Ελληνικός Χρυσός διαχρονικά επενδύει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, με συγκεκριμένες πράξεις, που αποτυπώνονται με απόλυτη διαφάνεια στην πρώτη Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός για το 2013:
  •     Οι επενδύσεις της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα ξεπέρασαν τα 300 εκ. Ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια.
  •     Ο αριθμός των εργαζομένων στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε από 400 σε 1.900 μέχρι σήμερα. Μελλοντικά ο αριθμός των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων αναμένεται ν’ ανέλθει στους 5.000
  •     Η τοπική οικονομία ενισχύθηκε κατά 800%
  •     10 εκ. Ευρώ επενδύθηκαν σε έργα υποδομής και δράσεις κοινωνικής ωφέλειας από το 2012 μέχρι σήμερα
  •     Η ρευστότητα στην ΒΑ Χαλκιδικής τονώνεται καθημερινά με την στήριξη ντόπιων μικρομεσαίων επιχειρηματιών του εμπορίου και του τουρισμού  
«Με δεδομένο ότι πιστεύουμε ακράδαντα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, επενδύουμε στην επόμενη μέρα για την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα όλων μας. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι το βασικό κομμάτι του έργου μας από την πρώτη μέρα της δραστηριότητάς μας, και σε κάθε στάδιο της εξέλιξής της. Και είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από μια υπόσχεση. Είναι αυτό που προσδιορίζει το έργο μας και εμάς τους ανθρώπους της Ελληνικός Χρυσός. Η βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε, βάζοντας πρώτα τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τον τόπο μας», δήλωσε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

 Αναδημοσίευση από www.hellas-gold.com

1 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον άρθρο!