Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ "ANTIGOLD" ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα κάλαντα, ως γνωστόν, εκτός από το κουβάλημα της χαρμόσυνης είδησης της γέννησης του Θεανθρώπου, φέρουν και το κουβάλημα της ελπίδας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. 

Όταν όλα αυτά τα συστατικά εμπεριέχονται και στο λόγο ενός ξεχωριστού καλαντάρη τότε δε γίνεται να μην του ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου για να στα πει... Γνωρίζοντας εκ των προτέρων βέβαια, ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προσθέσει μέσα σ' αυτά και στίχους από τα τροπάρια της Κασσιανής που ακούγονται τη Μεγάλη Εβδομάδα... για να τα κάνει πιο ενδιαφέροντα, πέρα από πρωτάκουστα!

Το βίντεο που ακολουθεί νομίζουμε ότι είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς θα υπενθυμίσει σ' όσους... ξέχασαν, πόσο εφαπτόμενος ήταν προεκλογικά ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" με τις εξαγγελίες του νυν δημάρχου Αριστοτέλη για την επιστροφή της κοινωνικής συμφιλίωσης στο δήμο μας.

Επίσης, θα τον ακούσετε να λέει, πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα έκρινε το ναι ή το όχι στα μεταλλεία, όπως επίσης και ότι είναι υπέρ της παραδοσιακά υφιστάμενης δραστηριότητας και εναντίον της επέκτασης αυτής. Ακριβώς ότι μας έλεγε και ο κ. Μίχος.

Με μια διαφορά. Ο κ. Μίχος συνεχίζει να τα υποστηρίζει. Ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." περιέργως δε θυμάται τα θερμά λόγια του τόσο για τον κ. Μίχο, όσο και για την ενότητα που δεσμεύτηκε να φέρει ξανά στην κοινωνία και τώρα του κάνει αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά....

Επειδή, τέτοιες μέρες, ακόμη και στην πλευρά των "antigold" δε θέλουμε να ακούμε για κόντρες και έριδες, αλλά για αγάπη και ομόνοια, νομίζουμε ότι το βίντεο που ακολουθεί θα δώσει τα αναγκαία ερεθίσματα, έτσι ώστε να τερματιστεί αισίως αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Για να πάρει σειρά και η τοπική κοινωνία που περιμένει με αγωνία να τα βρουν οι 2 πρωταγωνιστές αυτής της αναπάντεχης διένεξης, έτσι ώστε να έρθει και σ' εκείνην η πολυπόθητη κοινωνική συμφιλίωση ανάμεσα σε πολέμιους και υπέρμαχους της μεταλλευτικής.

Ακολουθεί το απόσπασμα από  "τα κάλαντα της συμφιλίωσης" έτσι όπως μοναδικά αποδόθηκαν πολύ πριν  φτάσουμε στα Χριστούγεννα. 

Για την ακρίβεια στις 29 Απριλίου 2014 σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του antigoldgr.org στο SUPER TV και το δημοσιογράφο Άστέριο Σταθώρο. Ακριβώς 20 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Eυχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σ' όλο τον κόσμο. 




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιες φιλίες (Τόλη και Γιάννη) δε χαλάνε με καμία εταιρεία στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται για θέατρο παραλόγου, αλλά για θέατρο σκιών... Υποκρίνονται τους μαλωμένους δήμαρχος και αρχέγονος και νομίζουν ότι ο κόσμος το πιστεύει το στημένο τους.

Ανώνυμος είπε...

Προς @2:01
Δεν ξέρω αν θα χαλάσει η φιλία των δυο θεατρίνων (προσωπικά δεν το πίστεψα ποτέ) αυτό που ξέρω είναι ότι στο βίντεο ακούγεται 1 μεγάλη αλήθεια και 2 μεγάλα ψέματα από τον τολούκο.
Παραδέχεται ο ίδιος ότι στην περιοχή μας και τα 317.000 στρέμματα από το νόμο είναι μεταλλευτικα αλλά προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα τους και λέει επίσης ότι προσπαθούν (ποιοί;;;;) να φέρουν και άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες (ποιές;;;).
Όποιός παρακολουθεί την ιστορία όλα αυτά τα χρόνια ξέρει ότι πίσω από το παρατηρητήριο υπάρχουν εργολαβικά συμφέροντα, που ξερογλύφονται για τον τόπο μας με το Όρος μέσα το οποίο το οραματίζονται για πεντάστερο χοτέλι κάποια στιγμή.
Δεν έχουν τίποτα το αναπτυξιακό στο μυαλό τους αυτά τα άτομα εκτός από την κλασική συνταγή, που δεν έφτασε από μόνη της για να μας γλυτώσει από την κρίση και τα μνημόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος της καρδιάς τους παίζει το ρόλο του. Έτσι όπως τον έχουν συμφωνήσει να τον παίξει πρίν από τις εκλογές. Ο στόχος είναι γνωστός. Να καθυστερήσουν ως δήμος όσο γίνεται την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν την επένδυση.Φοβούνται όμως από την άλλη. Βλέπουν κιόλας τι τραβάει ο συριζαίος δήμαρχος της Φιλαδέλφειας στην Αθήνα με το γήπεδο της ΑΕΚ και τρέμει το φυλλοκάρδι τους, μην τυχόν πάθουν τα ίδια από τους μεταλλωρύχους.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο γελοίο αυτής της υπόθεσης είναι ότι οι σωτήρες μας θέλουν να αποχαρακτηρίζουν τη μεταλλευτική γη και να την κάνουν άρτια και οικοδομήσιμη για βίλες, μεζονέτες, θρησκευτικά ιδρύματα και λοιπά. Αυτοί είναι λοιπόν που κατηγορούν τον Πάχτα που έβαλε την υπογραφή του στην τροπολογία για να χτιστούν μεζονέτες μέσα στην ιδιωτική έκταση του Πόρτο Καρράς. Ο Πάχτας διασύρθηκε και άδικα μάλιστα γιατί η έκταση ήταν ιδιωτική και η δικαιοσύνη τον δικαίωσε. Αυτους τους σωτήρες της υποκρισίας και του φαρισαισμού πότε θα τους περιλάβει η δικαιοσύνη. Τα ίδια ο τολούκος ήθελε να κάνει με τον εφραιμ στο δάσος της Ουρανούπολης και είδαμε τη συνέχεια...