Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ (ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ): "ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Για κυβερνητική παραπληροφόρηση στο ζήτημα των Σκουριών και ανακολουθία στο ζήτημα των επενδύσεων έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας με τον υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στον αέρα της ραδιοφωνικής συχνότητας του Real Fm. 

Η αναφορά για τις Σκουριές έγινε όταν η συζήτηση πήγε στις επενδύσεις και στην ανακόλουθη στάση που έχει η κυβέρνηση απέναντι στο κρίσιμο θέμα των επενδύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και προκλήθηκε όταν ο υπουργός μεταφορών δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το μνημόνιο σ' ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις αν και είναι μια πολιτική που δεν την πιστεύει...

Αυτή η τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη έγινε η αφορμή για να πει ο Νίκος Χατζηνικολάου στον υπουργό μεταφορών τα εξής:

"Τι σήμα και τι μήνυμα δίνετε ως κυβέρνηση προς τα έξω όταν λέτε θέλουμε επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, αν και είναι πράγματα που δεν τα πιστεύουμε; 

Και όταν μάλιστα υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, όπως η υπόθεση των Σκουριών, όπου δεν εφαρμόζονται καν οι δικαστικές αποφάσεις. 

Και επιμένει η κυβέρνηση στις θέσεις της αγνοώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Και εν τω μεταξύ δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέει η κυβέρνηση σας για το περιβάλλον. Κάθισα και διάβασα από περιέργεια και διάβασα τι δράσεις έχουν κάνει για το περιβάλλον. Έχουν κάνει πράγματα που δεν έχω δει σ΄άλλο μεταλλείο και δεν τους τα αναγνωρίζεται όπως δεν αναγνωρίζεται και τις αποφάσεις του ΣτΕ..."

Ο Χρήστος Σπίρτζης επικαλέστηκε άγνοια επί των εξελίξεων των Σκουριών, καθώς όπως είπε δεν βρίσκονται στην αρμοδιότητα του. Το μόνο που είπε μεταξύ άλλων ήταν ότι δεν γίνεται μια αδειοδότηση βιομηχανίας να διαρκεί 6 χρόνια στην Ελλάδα. "Δεν αρμόζουν αυτά τα πράγματα σε μια ευρωπαϊκή χώρα"... τόνισε ο υπουργός.

Το ηχητικό απόσπασμα μπορείτε να το ακούσετε ΕΔΏ πηγαίνοντας με τον κέρσορα σας στο 13 λεπτό.