Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

#SKOURIES: ΕΤΣΙ... ΣΒΗΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ???


Δύο λεωφορεία με "antigold" θα ξεκινήσουν από την Ιερισσό με προορισμό την Αθήνα. 

Θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους να παρευρεθούν έξω από το ΣτΕ την ώρα που θα συζητείται στην ολομέλεια η κύρια προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός κατά της απόφασης Σκουρλέτη, που από τις 19 Αυγούστου κρατάει τα μεταλλεία κλειστά και 2.000 συμπολίτες τους αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας.

Οι "antigold" εκδρομείς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσαν στην δημοσιότητα κατά τη 2ημερη παραμονή τους στην Αθήνα σκοπεύουν να επισκεφτούν στο Ελληνικό μετανάστες από την Συρία για να τους στηρίξουν υλικά και ηθικά.

Τους αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια που θέλουν να τους συμπαρασταθούν. Όταν μάλιστα αντικρίσουν κάποιους απ' αυτούς, μέσα στα μάτια τους ευχόμαστε να δούν και τα μάτια των συγχωριανών τους από την Ιερισσό και τα Ν. Ρόδα, που κάποιοι θερμοκέφαλοι τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, επειδή βρήκαν δουλειά στα μεταλλεία...

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να νιώσουν τι πραγματικά νιώθουν οι Σύριοι μετανάστες που έχουν φύγει σαν κυνηγημένοι από την πατρίδα τους και επιστρέφοντας πίσω να μην επιτρέψουν σε κανένα θερμοκέφαλο "antigold" να ξαναφερθεί με προσβλητικό και ρατσιστικό τρόπο απέναντι σε συγχωριανούς τους που βγάζουν άμεσα ή έμμεσα το ψωμί τους από τα μεταλλεία που υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν στην Αριστοτελική γή.

Μόνο έτσι, κατά τη γνώμη μας, θα αποκτήσει αληθινή και όχι επικοινωνιακή μόνο αξία η επίσκεψη τους στους πρόσφυγες της Συρίας.