Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

#SKOURIES: ΔΥΟ Σ' ΕΝΑ… (ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ANTIGOLD “ΑΓΩΝΑΣ”)


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Την περιέργειά μου τράβηξε ανάρτηση στο ρεσπέντζα, με τίτλο «Οι αγρότες της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στο ασφαλιστικό και στις εξορύξεις χρυσού»

Διαβάζοντας και το κείμενο, κατάλαβα αμέσως… 

«Στα μπλόκα και οι αγρότες της ΒΑ Χαλκιδικής. Πλήθος τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στη πρωτεύουσα του δήμου Αριστοτέλη, την Ιερισσό, για να διαδηλώσουν ενάντια στο ασφαλιστικό αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη περιοχή τους.»!!!

Και έχει και μια φωτογραφία με 6-7 τρακτέρ παρατεταγμένα δίπλα σε ένα πανό που λέει «Οι αγρότες λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού»!

Δικαίως ένας αναγνώστης αναρωτιέται: «Μόνον επτά είναι οι αγρότες της ΒΑ Χαλκιδικής; Γραφικοί έχετε καταντήσει μ´ αυτή την εξόρυξη χρυσού, λες και δεν έχετε με τίποτα άλλο ν´ ασχοληθείτε!»

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αυτή περίπτωση μας θυμίζει ένα απόσπασμα της απόφασης 217/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία ένας σύλλογος αλιεών υποτίθεται από το δήμο και ο οποίος είχε προσφύγει εναντίον της επένδυσης αλλά δεν προσκόμισε ποτέ το καταστατικό του για να φανεί αν έχει όντως έννομο συμφέρον. 

Συμβαίνουν και αυτά στον αγγελικά πλασμένο  κόσμο των "οικολόγων" μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι τα εργαλεια των αγροτων να φερουν αριθμους κυκλοφοριας μπας και δωσουμε τα ευσημα στους διπλοθεσιτες αγροτες..antigold.

Ανώνυμος είπε...

Που υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ αγροτών και μεταλλωρύχων πέραν της κοινής δημοτικής αρχής? Απλά είναι θέμα εντυπώσεων από μερίδα αντιδρώντων που απώλεσαν τον προσανατολισμό τους. Εκτός και αν σπέρνανε στο παρελθόν σιτάρι ή βαμβάκι στον Κάκαβο, οπότε θα απολέσουν εισόδημα το οποίο βέβαια δύναται να επανακτηθεί από την καλλιέργεια των πεντανόστιμων κίτρινων φασολακίων με συνταγή Θεανώ Φωτίου. Οι επίδοξοι καταπατητές εργολάβοι ας περιμένουν!

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

ΌΝΤΩΣ ΌΠΩΣ ΤΑ ΛΈΤΕ 7 ΤΡΑΚΤΈΡ Η ΓΕΩΡΓΟΊ ΒΓΉΚΑΝ ΓΙΑ ΆΛΛΟ ΛΌΓΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΗΠΑΝ ΟΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΌΡΥΞΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΈΡ ΚΑΙ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΈΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΗΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΆ