Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

#SKOURIES: "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ"


"Οφείλω να ομολογήσω πως αυτή την φορά έχει δίκιο. Αναφέρομαι στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ο δήμος Αριστοτέλη με αφορμή την έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. 

Ο δήμος, ο οποίος θυμίζω ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι ουσιαστικά ενέπαιξαν τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού.

«Η αναγκαστική έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού από την Πολεοδομία του Δήμου, είναι αποτέλεσμα της τραγικής ασυνέπειας λόγων και έργων μιας κυβέρνησης, η οποία αρνήθηκε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα καταργώντας ή τροποποιώντας τους νόμους και τις διατάξεις εκείνες που είχαν κατασκευάσει τα προηγούμενα χρόνια μια σκανδαλώδη, φωτογραφική και καταστροφική για το περιβάλλον «νομιμότητα», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «επενδυτών»…»

Τι λέει δηλαδή ο δήμος; Ότι αναγκάστηκε να εκδώσει την πολεοδομική άδεια, διότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς αυτό επιτάσσουν οι ισχύοντες νόμοι τους οποίους διατήρησε εν ισχύι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αμέτρητες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Εν ολίγοις, δηλαδή, ομολογείται πως όλες οι κινήσεις, που είχαν γίνει κατά το παρελθόν από τον Λαφαζάνη και τον Σκουρλέτη, παραβίαζαν ουσιαστικά τη νομιμότητα και γίνονταν ουσιαστικά για λόγους επικοινωνιακούς και ψηφοθηρίας. 

Σύντροφοι, ας προσέχατε..."

Πηγή: "Ο Σαλονικιός - Εφημερίδα Θεσσαλονίκη 29/2/2016"