Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "ΕΝΕΣΗ" 294.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Πόσο, ύψους 293,54 χιλιάδων ευρώ, θα καταλήξει στα ταμεία του Δήμου Αριστοτέλη από τις ενεργές παραχωρήσεις μεταλλείων που εκμεταλλεύεται στην περιοχή η Ελληνικός Χρυσός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη διατίθεται στον Δήμο Αριστοτέλη το 20% από τα τέλη που βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο το διάστημα από 1/1/2013 έως 31/12/2013 και από 1/1/2014 έως 31/12/2014.

Σημειώνεται ότι τα τέλη που εισπράχθηκαν τη διετία 2013-2014 από τη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός ανέρχονται σε 813,5 χιλιάδες ευρώ.

Αναδημοσίευση από capital.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Μακάρι τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να καλύψουν ανάγκες που η επίσημη πολιτεία και κατ΄επέκταση το ταμείο του δήμου αδυνατούν. 

Για παράδειγμα θα μπορούσαν να δοθούν για τις εργασίες καθαρισμού δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, αφού τα χρήματα που αναλογούν στο δήμο μας είναι μόλις 84.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόσφατη κατανομή των πιστώσεων από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.

Αναμφίβολα, άνθρωποι του δήμου γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τις τρέχουσες ανάγκες, επομένως ας περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις τους μέσω της οικονομικής επιτροπής για την κατανομή του ποσού.

Με μια βασική προϋπόθεση όλα αυτά. Ο Δήμος να δεχτεί τα χρήματα. Μπορεί και να μην τα δεχθεί βασιζόμενος στην αντιμεταλλευτική λογική και εμπάθεια που τον διακατέχει.. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν τα δεχθούν τα χρήματα θα τα κρατήσουν κάβα για να πληρώσουν τους δικηγόρους των κατηγορουμένων για την επίθεση στις Σκουριές. Θα είναι στο πλαίσιο της συμπαράστασης του δήμου προς ανακοίνωσε ο Ζουμπάς.

Ανώνυμος είπε...

Θα τα δεχτουν ομος τα λεφτα οι κατηγορουμενοι που θα ειναι της ετερειας

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά το σύστημα που παρέχει ασυλία στους αγωνιστές για να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ξεχνάει ο συγκεριμένος ότι συντοπίτες του έχασαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής από τις μολότοφ των παλαβών που έκαψαν τις Σκουριές.