Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΙΘΩΝΙΑ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ (???) ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ...

Η φωτογραφία είναι από το halkidikinews.gr

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος κληθείς να σχολιάσει τις καταστροφικές ζημιές που υπέστη η Νότια Σιθωνία από την επέλαση της θεομηνίας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 μεταξύ άλλων είπε:

"Το δεδομένο είναι ένα. Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο σχεδιασμός των υποδομών της Χαλκιδικής. Οι υποδομές έχουν σχεδιαστεί για έναν πληθυσμό 100.000 κατοίκων που είναι οι μόνιμοι, όταν το καλοκαίρι αυτός ο πληθυσμός αγγίζει το 1.000.000 με τους τουρίστες και τους επισκέπτες".

Τεράστια έκπληξη που ο κ. Τάσιος, έστω από κεκτημένη συνήθεια, δεν απέδωσε στην λειτουργία των μεταλλείων Κασσάνδρας τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν η Τορώνη, το Πόρτο Κουφό, το Καλαμίτσι και η Συκιά από το καταστροφικό πέρασμα της Μέδουσας παρ΄όλο που βρίσκονται σε άλλο πόδι...

Το λέμε γιατί και γνωστός για τις αντιμεταλλευτικές κορώνες του είναι, αλλά και γιατί τόσο ο ίδιος όσο και συνομιλητές του, όπως ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς, την χρόνια πολιτική και θεσμική ανυπαρξία κάποιων παραγόντων ως προς την ανάπτυξη των υποδομών στη Χαλκιδική και ιδίως στην Ανατολική της πλευρά συνηθίζουν να τη χρεώνουν στα μεταλλεία. 

Το ξαναείπε ο κ. Ζουμπάς πρόσφατα πάλι σε εκπομπή της ΕΡΤ3 που βγήκε από το Μαρμαρά υποστηρίζοντας το αμίμητο ότι "ΒΑ Χαλκιδική δεν έχει αναπτυχθεί εξαιτίας των μεταλλείων", εννοώντας προφανώς ότι για το λιμάνι και το οδικό δίκτυο που δεν υπάρχει μέχρι την Ουρανούπολη φταίνε τα μεταλλεία!!!

Όχι δεν φταίνε οι βουλευτές μας που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα ξαναβγούν κόβοντας την όρεξη άλλων επίδοξων πολιτικών. Δεν φταίνε νομάρχες και περιφερειάρχες που κατά καιρούς διετέλεσαν και δεν έκαναν τίποτα γιατί προηγούνταν το φάγωμα μυστακίων... Φταίνε τα μεταλλεία που όποτε τα αφήνουν να δουλέψουν απερίσπαστα τρέφουν όλους τους υπόλοιπους και ιδίως αυτούς που κολλάνε ένσημα 60 μέρες το χρόνο.

Ευχόμαστε αυτές οι δυσάρεστες εικόνες που ευτυχώς δεν σηματοδότησαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών να κάνουν κάποιους "πρόχειρους" αν όχι εμπαθείς με τη μεταλλευτική δραστηριότητα απ΄εδώ και στο εξής να σκέφτονται πολύ καλύτερα αυτά που θέλουν να πουν και ιδίως όταν θέλουν να καταφερθούν εναντίον της (δραστηριότητας).

Τέλος, όσοι μάλιστα έχουν θεσμική εξουσία και δύναμη να αφήσουν να παχιά λόγια και το κυνήγι μαγισσών σε βάρος της μεταλλευτικής που ποτέ της δεν εμπόδισε καμία άλλη παραγωγική δραστηριότητα στη Χαλκιδική και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δούμε επιτέλους να γίνεται ένα έργο της προκοπής και προοπτικής για τον τόπο.