Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: "Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Την ομηρία της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα, που δεν είναι από αυτή της Ελληνικός Χρυσός στη ΒΑ Χαλκιδική, από διαρκή μικροπολιτικά - οικονομικά συμφέροντα περιέγραψε με τον πιο εύσχημο τρόπο ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σταθάκης για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε της προσφυγής της κυβέρνησης στη διαιτησία, η οποία όπως αποκάλυψε αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια 3 μηνών.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να σταματήσει η διελκυστίνδα αναφορικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση και από τις δυο πλευρές (!!!???).

Τέλος, ο κ. Σταθάκης ερωτηθείς αν είναι μια καλή ή κακή αυτή η επένδυση που την θέλει η κυβέρνηση, κατά τη γνώμη του, δεν απάντησε ευθέως, τονίζοντας απλά ότι το σημαντικό σε τέτοιες δύσκολες επενδύσεις είναι η καθετοποίηση της διαδικασίας παραγωγής του παραγόμενου προϊόντος, εν προκειμένω του χρυσού, καθώς η απλή εξαγωγή του αφήνει μικρό κέρδος στην Ελλάδα...

Δείτε εδώ την συνέντευξη του κ. Σταθάκη στην ΕΡΤ. Το κομμάτι που αφορά την Ελληνικός Χρυσός είναι στο 7ο λεπτό.



Αξίζει να ακούσετε επίσης το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.

Εκτός του ότι έδειξε παντελώς ανενημέρωτη αναφορικά με το επενδυτικό έργο, έκανε προβολή όλων των ιδεολογικών εμμονών και αγκυλώσεων που επικρατούν στο κυβερνών κόμμα σχετικά με την επένδυση.

Το κομμάτι που αφορά την Ελληνικός Χρυσός είναι στο 1':30".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά. Ας το ξεχάσουν οι Καναδοί με αυτή την κυβέρνηση. Από κάπου τον έχουν πιασμένο οι antigold το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να προχωρήσει η επένδυση.