Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ & ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Τη 82η ΔΕΘ επισκέφτηκε χθες ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, που δίνουν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. 

Γνωστή antigold δημοσιογράφος σε ερώτηση της έθεσε προς το Δημήτρη Κουτσούμπα, εμμέσως πλην σαφώς τον έψεξε γιατί στις τοποθετήσεις του τάσσεται μονόπλευρα υπέρ των εργαζομένων ξεχνώντας την άλλη πλευρά, που υποστηρίζει ότι αυτή η δραστηριότητα οδηγεί σε μια μονοκαλλιέργεια στη ΒΑ Χαλκιδική που καταστρέφει περιβάλλον και οικονομία.

Ο κ. Κουτσούμπας στην απάντηση του αποδόμησε την ερώτηση - τοποθέτηση της antigold δημοσιογράφου χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, που κατατάσσει τέτοιου είδους διλήμματα που επικαλούνται οι δήθεν οικολόγοι "ψεύτικα, επικίνδυνα, ανεδαφικά και μη ρεαλιστικά ως προς την έξοδο της κοινωνίας και της οικονομίας από την κρίση"

Τη στιγμή μάλιστα που όπως τόνισε η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης είναι σε θέση με τις εφαρμογές τους και να αξιοποιήσει τους ορυκτούς πόρους με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον. Αυτό που προτείνει η άποψη που διατυπώνεται "μας γυρίζει σε μια πρωτόγονη κοινωνία που θα ζούμε όλοι πάνω στα δέντρα", υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ απευθυνόμενος προς την antigold δημοσιογράφο.

Μάλιστα κ. Κουτσούμπας επανέλαβε πολλές φορές πως ο μόνος τρόπος για να αξιοποιηθούν οι ορυκτοί πόροι σωστά και με το μέγιστο όφελος προς τους εργαζόμενους πρέπει να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα μεταλλεία. 

"Με καπιταλιστική επένδυση τύπου Eldorado δεν ξεπερνιούνται τα προβλήματα των εργαζομένων, πρέπει να κοινωνικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας", είπε ο κ. Κουτσούμπας

Δείτε τις τοποθετήσεις του κ. Κουτσούμπα στο βίντεο που ακολουθεί από το 1:19:00 μέχρι το 1:28:00