Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ"


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και ιδίως τα Μαντεμοχώρια εξαιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης στο ζήτημα της αδειοδότησης των Σκουριών είναι γνωστό και επίκαιρο ξανά εξαιτίας της απόφασης της Eldorado Gold να παγώσει τις εργασίες στο μεταλλείο των Σκουριών.

Εξίσου γνωστή είναι η αφωνία που παθαίνουν οι αιρετοί και θεσμικοί φορείς της Χαλκιδικής όταν σοβούν τέτοιες καταστάσεις σε βάρος των μεταλλείων φοβούμενοι το bullying των antigold.

Υπάρχει όμως και ένας αιρετός που αυτό που πιστεύει για τη μεταλλευτική δραστηριότητα δεν το κρατάει μόνο για τις ιδιωτικές συζητήσεις τους με κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής. Το υποστηρίζει δημόσια και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Αυτός είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος στην προσωπική σελίδα του στο F/B έγραψε τα εξής:

"Χωρίς νομικά ερείσματα η άρνηση του Υπουργείου να ολοκληρώσει την αδειοδότηση του εργοταξίου των Σκουριών.

500 οικογένειες συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Η εμμονή της Κυβέρνησης είναι κόντρα σε κάθε έννοια κοινωνικής ευαισθησίας, σε κάθε αρχή τήρησης των δικαστικών αποφάσεων και σε αντίθεση με το κατ' επίφαση φιλοεπενδυτικό προφίλ που επιχειρεί όψιμα να εκφράσει."