Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

MIA... ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Διαβάζοντας κανείς με προσοχή τις οικονομικές κινήσεις του Δήμου Αριστοτέλη στη «Διαύγεια» στα  χρόνια διοίκησης της νυν δημοτικής αρχής, δεν γίνεται να μην σταθεί στην τμηματική χορήγηση ποσού 105.000 ευρώ στον ΤΟΧ (Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής) για την τουριστική προβολή του.

Και ενώ με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία κάποιος μπορεί να θυμηθεί τα θετικά αυτής της έμπρακτης εμπιστοσύνης του Δήμου Αριστοτέλη, στοιχεία ως προς την ανάδειξη της Προ του Άθω περιοχής στο διεθνές τουριστικό στερέωμα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν, μπορεί κάλλιστα να θυμηθεί πράγματα που πήγαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους επαγγελματίες της.

Δύσκολα ξεχνιέται η κάκιστη προβολή της περιοχής στην γειτονική Ιταλία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ανατολική Χαλκιδική παρουσιάστηκε σε μια πολύ σημαντική αγορά, που το ενδιαφέρον για θαλάσσιο τουρισμό αγγίζει το 100%, αποκλειστικά ως θρησκευτικός και αρχαιολογικός προορισμός κρύβοντας στην κυριολεξία τις καταπληκτικές παραλίες που υπάρχουν σε Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Αμμουλιανή και Πυργαδίκια. 

Αναρωτήθηκε κανείς τι ζημιά προκάλεσε αυτή η αστοχία στις κρατήσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε;

Όλα αυτά αθροιστικά προκάλεσαν προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά στην τοπική  κοινωνία και όχι μόνο για την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της ΤΟΧ.

Οι απορίες μεγεθύνονται εξαιτίας της συνολικής στάσης του Δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος δείχνει με την μέχρι τώρα στάση μια απόλυτη περιφρόνηση στους θεσμοθετημένους τοπικούς φορείς, αλλά και στους άξιους επιχειρηματίες του τουριστικού επιχειρείν που κάθε χρόνο αποσπούν διεθνή αναγνώριση και επαίνους για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες του τόπου.

Για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε να είναι συνομιλητές του δήμου οι 5 μεγάλοι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην Ουρανούπολη

Επιπλέον, δεν θα μπορούσε ο δήμος για παράδειγμα, να δώσει κάποια απ’ αυτά τα χρήματα που έδωσε στον ΤΟΧ στον σύλλογο επαγγελματιών Ουρανούπολης για να οργανώσουν εκείνοι όπως ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τις εργασίες που απαιτούνται έτσι ώστε μέσα στο κατακαλόκαιρο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους κάδους, άκοπα χόρτα και λακκούβες στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού;

Γιατί λοιπόν μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως είναι η ορθολογική διαχείριση και προβολή της τουριστικής εικόνας του δήμου μας να ανατίθεται σε κάποιους που δεν έχουν είτε τις γνώσεις, είτε το μεράκι για να το κάνουν όπως πρέπει;

Θα ξεπεράσει κάποια στιγμή ο δήμος Αριστοτέλη τις αγκυλώσεις που προκαλούν ζημιά και όχι όφελος στην ουσιαστική τουριστική προβολή του;

Αναδημοσίευση από τους Εργολήπτες Χαλκιδικής στους οποίους υπάρχουν και στα σχετικά έγγραφα από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζει η ΝΔ ότι με τους ΤΟΧ και με τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν θα πάρει ψήφους στη Χαλκιδική είναι βαθιά νυχτωμένη. Μόνη της τα κατάφερε να έχουμε βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό.
Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην περίπτωση του ΤΟΧ το έχει η Περιφέρεια που αφήνει τους τοπικούς παραγοντίσκους να κάνουν πάρτι για την προβολή του εαυτού τους με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου.
Ακούει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ξέρουμε γιατί δίνονται αυτά τα χρήματα στον Τάσιο ρε παιδιά.
Υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μεταξύ εκείνων που από πίσω έχουν πολλαπλό προσωπικό όφελος.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια που ακολουθούν είναι από τη σελίδα στο f/b της επικεφαλής του συνδυασμού "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌ ΟΡΑΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής Ελευθερίας Χατζησταματίου. Είναι ενας μικρός διάλογος μεταξύ του ΤΟΧ Γρηγόρη Τάσιου και του τέως προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Γκίλη. Χωρίς σχόλια.

Grigoris Tasios Ρίτσα συγχαρητήρια για τον τίμιο αγώνα σου. Ειμαι σίγουρος για την διάθεση προσφοράς από πλευράς σου , όμως επιχειρηματικός τομέας του τουρισμού στον νομο δεν είναι μόνο τα ενοικιαζόμενα δωματια τα οποία έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής εγγραφής στο Επιμελητήριο. Είναι οι υπόλοιποι επαγγελματίες της παροχής υπηρεσιών οι ξενοδόχοι που ανήκουν στο ΞΕΕ, και οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων που ανήκουν στην Ομοσπονδία τους. Απλός οι προηγούμενες διοικήσεις είδαν τον τουρισμό ως ευκαιρία αυτοπροβολής!! Με αποτέλεσμα την συμμετοχή μόνο 108 επαγγελματιών στις εκλογές. Καλή δυναμη στο νέο Δς. Η ενωση ξενοδοχείων Χαλκιδικής είναι ανοιχτή σε όλες τις υγιείς δυνάμεις.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 4 • 5 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:14 π.μ.

Giorgos Gilis Η υπομονή έχει και τα όρια της ρε Τάσιο, όλη την ήμερα δεν κάνεις τίποτα άλλο πάρα να διαφημίζεσαι στο FB και μιλάς για αυτοπροβολή της προηγούμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου; Άλλοι προχωράν με την αξία τους και άλλοι με ξένες πλάτες. Ο νοών νοείτω...
Μου αρέσει! • Απάντηση • 2 Ιανουαρίου στις 7:29 μ.μ.

Grigoris Tasios Καλή χρονια με υγεία

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρείτε σκανδαλώδης η χρηματοδότηση του ΤΟΧ από το Δήμο Αριστοτέλη για μια ανύπαρκτη τουριστική προβολή, που να μάθετε τι ποσό θα δώσει η περιφέρεια κεντρικής μακεδονίας για την προβολή της "Μακεδονικής Κουζίνας" στις γειτονικές χώρες.
3.000.000 ΕΥΡΏ!!! ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ. Όταν ο δήμος Θεσσαλονίκης για αντίστοιχα φεστιβάλ ξοδεύει 25.000 ευρώ!!!Θέλετε να μάθετε πόσα λεφτά δίνονται για την προώθηση των τοπικών προιόντων και της κουζίνας της Ανατολικής Χαλκιδικής. Ρωτήστε του επαγγελματίες και τους κατοίκους που συμμετέχουν εθελοντικά κάθε χρόνο από τα μέσα Μαίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου στο Mount Athos Area Kouzina.
Διαβάστε πολίτες για να ξέρετε τι συμβαίνει γύρω σας.
http://www.voria.gr/article/trietia-makedonikis-kouzinas-apo-tin-periferia-kentrikis-makedonias