Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

"ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ" ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)


Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Δήμου Αριστοτέλη. Οι πολυδιαφημισμένες "Ημέρες Καριέρας" κι αυτή την χρονιά δεν είχαν την απήχηση που επιθυμούσαν τα στελέχη του σε άνεργους νέους της περιοχής της ΒΑ Χαλκιδικής.

Δεν το λέμε εμείς. Το λέει στην κάμερα της "Χαλκιδική - Πολιτική" το στέλεχος του Δήμου Αριστοτέλη Λευτέρης Βαλσαμής, ο οποίος όπως ανέφερε, ενώ φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής πρόσφεραν περισσότερες θέσεις εποχικής εργασίας από τις 3 προηγούμενες χρονιές, (134 για την ακρίβεια), η ζήτηση ήταν πολύ μικρότερη και δεν ανταποκρίθηκε στον πήχη των προσδοκιών που είχαν θέσει.

Ο πρόεδρος του φορέα Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη απέδωσε αυτή την εικόνα στο γεγονός ότι o άνεργος κόσμος της περιοχής δεν ενδιαφέρεται να βρεί μια εποχική, αλλά μια μόνιμη εργασία. Επίσης ο κ. Βαλσαμής πρόσθεσε ότι σ' αυτές τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται δεν αποκλείονται άνεργοι από άλλους δήμους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα νομίζουμε ότι αξίζει περαιτέρω διερεύνησης, πολλώ δε μάλλον επιστημονικής, καθώς πολλές φορές έχουμε ακούσει τόσο από τα στελέχη του δήμου, όσο και από άλλους πολέμιους των μεταλλείων να αναφέρονται στην ποιοτική υπεροχή όλων των υπολοίπων παραγωγικών δραστηριοτήτων ως προς τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, σε σχέση με την μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Εκτός της γνωστής "Κασσανδρολογίας" που θέλει τα μεταλλεία υπεύθυνα για την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας στην Χαλκιδική, όταν τεθεί το επενδυτικό έργο σε πλήρη εξέλιξη. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε από επιστημονικής άποψης, γιατί ο άνεργος κόσμος της περιοχής στρέφει την πλάτη του στις "Μέρες Καριέρας', που από κάθε άποψη ως πρωτοβουλία, κάθε άλλο παρά ανώφελη είναι στις μέρες που ζούμε.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Πολιτική Χαλκιδική".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτοί που διοικούν το δήμο μας ήταν στοιχειωδώς έξυπνοι και όχι εμπαθείς και εμμονικοί με την μεταλλευτική θα μπορούσαν να εντάξουν στις μέρες καριέρας της προσλήψεις στα μεταλλεία και τους εργολάβους. Τόσο όμως τους κόβει και πάμε κατά διάόλου.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση. Στο ιστολόγιο που δημοσιεύεται η συνέντευξη του Λευτέρη του Βαρσαμή γράφει πως οι Ημέρες Καριέρας ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τη στιγμή που ο υπεύθυνος του προγράμματος λέει ακριβώς το αντίθετο. Πως εξηγείται αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 6:10 μ.μ.
Αν ήταν μόνο αυτό το μαργαριτάρι του Λευτέρη μια χαρά θα είμασταν. Ξεχνάτε το μνημείο λόγου "ο Δήμος δείχνει εξωστρέφεια προς τα έξω"?

Ανώνυμος είπε...

Και όμως, ενώ είναι άσχετοι, αδιάβαστοι, αγράμματοι, τσαπατσούληδες, απαίδευτοι, ακοινώνητοι και εσωστρεφείς αυτοί νομίζουν ότι επιτελούν θεάρεστο έργο. Ο κόσμος τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι έπιασε ψιλή βροχή.