Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ: "ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ"


Αφού ο Καμμένος  κατάφερε και έπεισε το Δικαστήριο ότι με τη δημόσια προτροπή του για λυντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου, δεν εννοούσε αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε, απέκτησε και επισήμως  τον τίτλο του έχοντος το ακαταλόγιστο. 

Αφού λοιπόν απέκτησε την ιδιότητα  του ανθρώπου που δεν ξέρει τι λέει, ο υβριστής και συκοφάντης Καμμένος, προσέθεσε χθες, την 19.3.2018, και νέες ύβρεις και νέες συκοφαντίες στο ήδη βεβαρημένο προσωπικό πολιτικό του μητρώο.

Έχει όμως πράγματι το ακαταλόγιστο; Το γκεμπελικής εμπνεύσεως «επιχείρημα»  για δήθεν χρηματισμό με 11.000.000 ευρώ, εφευρίσκεται  για να δικαιολογήσει, σήμερα,  με άλλο τρόπο, τη δημόσια προτροπή του για λυντσάρισμα μετά την κατάρρευση των γελοίων κατηγοριών  του για δήθεν δολοφόνους που ποτίζαμε με αρσενικό παιδιά και μανάδες, τους συμπολίτες μας.  

Πέρα από την καταφανή ανηθικότητα, αυτή η άθλια πρακτική δείχνει άνθρωπο αμετανόητο. Δείχνει άνθρωπο  που δε διστάζει έναντι ουδενός, που γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, της συκοφαντίας και των ύβρεων, τα οποία χρησιμοποιεί για να πετύχει τους βρώμικους σκοπούς του.

Και αυτός ο ισχυρισμός  είναι απολύτως  ψευδής και διατυπώνεται σκόπιμα και συκοφαντικά.

Η υποχρέωση της συνεισφοράς στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της  μεταλλευτικής εταιρίας που  δραστηριοποιείται στην περιοχή απορρέει  τόσο από το εγκεκριμένο από την πολιτεία Επενδυτικό Σχέδιο, όσο και από την ίδια την εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Αυτή η υποχρέωση  περιγράφεται ρητά και στη με αριθμό 1492/2013 απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, του Σ.τ.Ε. « …η παρεμβαίνουσα (εν. η μεταλλευτική εταιρία) θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που είναι υποχρεωμένη ή προτίθεται να αναλάβει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της οποίας το φυσικό και κοινωνικό κεφάλαιο χρησιμοποιεί…».

Το πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει προσδιοριστεί με απόλυτη σαφήνεια από ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η δε ευθύνη μιας τοπικής κοινωνίας είναι να διεκδικεί και να κατοχυρώνει, προς όφελός της, τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία  οποιασδήποτε επένδυσης της περιοχής της.

Ο πολιτικός οφείλει να επιχειρηματολογεί και να αντιπαρατίθεται με σοβαρά και πολιτικά επιχειρήματα.  Η ένδεια των επιχειρημάτων δεν πρέπει και δεν μπορεί να υποκαθίσταται με συκοφαντίες και ύβρεις στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο κοινωνικός μιθριδατισμός δε θα περάσει. Η πολιτική ένδεια δε μπορεί να επιβάλλει τη βία και τον παραλογισμό. 

Η κοινωνία δε θα ανεχθεί άλλο τους υβριστές και τους συκοφάντες. Τους θρασύδειλους  που  όταν φτάνει η ώρα  της κρίσης επιχειρούν να πείσουν το Δικαστήριο ότι άλλα λένε και άλλα εννοούν. Που όταν καταρρέει η συκοφαντία περί αρσενικού δημιουργούν αμέσως άλλη, περί χρηματισμού.

Στη μακρόχρονη πορεία μου και άλλη μια φορά, το έτος 2004, προσπάθησαν να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, που αποτελούν την μοναδική μου κληρονομιά από αυτούς που με γέννησαν και με μεγάλωσαν και δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε πρόκειται ποτέ να παραχωρήσω σε κανέναν. Και τότε όλες οι κατηγορίες αποδείχθηκαν ψευδείς και συκοφαντικές.

Μετά από επώδυνο προσωπικό αγώνα 2,5 και πλέον ετών, μοιράστηκα με την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συναγωνιστές μου την πλήρη δικαστική μου δικαίωση και τη δημόσια συγνώμη των συκοφαντών μου.

Το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, με δημόσιες  δηλώσεις του, έχει αναγνωρίσει πως και η τότε επίθεση προς το πρόσωπό μου ήταν απολύτως συκοφαντική και η υπόθεση πλήρως κατασκευασμένη.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην αλήθεια, στον τόπο μας και στις μελλοντικές γενιές να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους άθλιες πρακτικές.

Απευθυνόμαστε άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά της πολιτικής αλητείας.

Καταθέτουμε, τις αμέσως επόμενες μέρες, μήνυση κατά του υβριστή και συκοφάντη Καμμένο.

                                  O επικεφαλής της παράταξης "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

                                                        Χρήστος Αστ. Πάχτας


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης δοκιμάζει και τις αντοχές μπουφάν που φορούν ιπτάμενοι και όχι βαρέων βαρών.