Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ


Ανατροπή φορτηγού ιδιωτικής χρήσης σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ολυμπιάδας - Στρατωνίου χθές το μεσημέρι του, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός του οδηγού ή υλικές ζημιές και τραυματισμοί σε διερχόμενα αυτοκίνητα και οδηγούς τους.

Το φορτηγό άνηκε σε εργολάβο της Ελληνικός Χρυσός, που εκτελούσε δρομολόγιο από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας προς τον χώρο ξηρής απόθεσης του Κοκκινόλακα στον οποίο θα απέθετε υλικό που προέρχεται από τον καθαρισμό και την αποκατάσταση υπολειμμάτων καθαρισμού του παλαιού χώρου απόθεσης τελμάτων Ολυμπιάδας.

Για το συμβάν εξέδωσε δελτίο τύπου η Ελληνικός Χρυσός στο οποίο αναφέρει τα εξής:

"Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 15:30,  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ολυμπιάδας Στρατωνίου καταγράφηκε περιστατικό ανατροπής Φ.Ι.Χ., ιδιοκτησίας συνεργαζόμενου με την Ελληνικός Χρυσός εργολάβου, που εκτελούσε μεταφορά υλικού αποκατάστασης, από τον παλαιό Χώρο Απόθεσης Τελμάτων Ολυμπιάδας προς τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης του Κοκκινόλακα.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Η εταιρεία συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τις αρμόδιες Αρχές για την διαχείριση και άμεση αποκατάσταση του συμβάντος.  Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, βάσει των απαιτούμενων κανονιστικών απαιτήσεων και προδιαγραφών ασφαλείας, για την άμεση απομάκρυνση του υλικού που διέρρευσε λόγω της ανατροπής του οχήματος. Το υλικό έχει πιστοποιηθεί ως μη επικίνδυνο κατόπιν των πλέον αυστηρών ελέγχων και βάσει των αυστηρότερων διεθνών προδιαγραφών.

Το Φ.Ι.Χ. που ανετράπη εκτελούσε στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της Ολυμπιάδας, μεταφορά υλικού που προέρχεται από τον καθαρισμό και την αποκατάσταση υπολειμμάτων καθαρισμού του παλαιού Χώρου Απόθεσης Τελμάτων Ολυμπιάδας προς τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης του Κοκκινόλακα."

*Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι αρχείου και ανήκει στο www.mag24.gr