Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ… #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Έχουμε ξαναγράψει –ίσως και περισσότερες από μία φορές– πως στον παρωπιδικό, εμμονικό, αλλά τελευταίως και ψυχαναγκαστικό κόσμο των antigold, πολλοί ζουν σε μια άλλη, δική τους πραγματικότητα…

Για παράδειγμα, νομίζουν πως βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με το ΥΠΕΝ και κάθε πρωί ο υπουργός και το επιτελείο του τρέχουν να ανοίξουν τα κομπιούτερ να δουν τι έγραψε το antigoldgr.org για να πράξουν αναλόγως… Γι’ αυτό εξάλλου στέλνουν κάθε τρεις και λίγο «υπομνήματα», «σημειώματα», «αναφορές», «καταγγελίες» ή συνδυασμό αυτών, θεωρώντας πως βρίσκονται στη θέση ενός άτυπου «συμβούλου του υπουργείου»…

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του antigold παράλληλου κόσμου, είναι το «διαβάζουμε όπως μας συμφέρει»! Έτσι το μαγαζάκι του Τόλη αφιερώνει μια ολόκληρη ανάρτηση στην «τηλεκατευθυνόμενη (!!!) εξόρυξη», όπως δια λόγους εντυπωσιασμού και όχι άγνοιας μετέφρασαν το «Remote Mining Technology», δηλαδή την τεχνολογία της εξ αποστάσεως ελεγχόμενης εξόρυξης.

Για όσους γνωρίζουν, πρόκειται για τοι επόμενο βήμα στην εξέλιξη των εξορύξεων όπου η ασφάλεια των εργαζομένων μπαίνει πάνω απ’ όλα και πολλές εργασίες που γίνονται σήμερα υπογείως θα ελέγχονται με συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου. Όπως λέει και η ανάρτηση:

«Η τεχνολογία στον πυρήνα της περιέχει τηλεκατευθυνόμενη από απόσταση λειτουργία του μηχανικού εξοπλισμού από ένα χειριστή εγκαταστημένο στην επιφάνεια ή σε απομακρυσμένη περιοχή του υπόγειου μεταλλείου. Το πρωταρχικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα λειτουργίας περισσότερες ώρες τη μέρα, επειδή ο εξοπλισμός δεν χρειάζεται να σταματάει κατά την αλλαγή βάρδιας και το χρόνο μεταφοράς των εργαζομένων στον υπόγειο χώρο εργασίας».

Τι λέει λοιπόν ο ίδιος ο Τόλης; Πως ο χειριστής δεν χρειάζεται να βρίσκεται επιτόπου στα βάθη της γης, αλλά σε ένα ασφαλέστερο χώρο, μακριά, εξοικονομώντας το χρόνο αλλαγή βάρδιας και το χρόνο μεταφοράς των εργαζομένων στον υπόγειο χώρο εργασίας. Πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ …….  για να μεταφράζεις το ανωτέρω ως εξής: 

«Στο υπόγειο μεταλλείο των Σκουριών λοιπόν τα τρυπάνια και τα φορτηγά μεταφοράς μεταλλεύματος δεν θα έχουν χειριστές και οδηγούς. Τα «αυτόνομα» μηχανήματα κάνουν τα πάντα ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα συμβατικά μηχανήματα που τα χειρίζονται άνθρωποι»(!!!)

Δηλαδή –κατά Τόλη–, αυτά τα νέας τεχνολογίας τρυπάνια και φορτηγά δεν θα τα χειρίζονται από απόσταση άνθρωποι… Θα κινούνται και θα αποφασίζουν μόνα τους, ρομπότ δηλαδή… Άλμα στο 2.200! Να σημειώσουμε πως πιθανότατα μια τέτοια τεχνολογία να χρειάζεται περισσότερους εργαζόμενους, για τον έλεγχο και συντήρηση των αυτοματοποιημένων συστημάτων, την εκπαίδευση στα νέα συστήματα κ.λπ.

Κι επειδή δεν πιστεύω πως αυτός που το έγραψε είναι πράγματι ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ, καταλήγω στο συμπέρασμα πως πρόκειται πάλι για ενός χειρίστου είδους προπαγάνδα, αυτή που προσπαθεί να διασπείρει τη διχόνοια στις τάξεις του «εχθρού»…

Όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, αλλά παραμένει η ονείρωξη κάθε antigold «αγωνιστή»: «Εργαζόμενοι εναντίον εταιρείας»… Αλλά θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο από μια ηλίθια ανάρτηση με τον εξυπναδίστικο τίτλο: «H τηλεκατευθυνόμενη εξόρυξη έρχεται, οι μεταλλωρύχοι φεύγουν #skouries»…

Σε κάθε περίπτωση σκοπεύουμε να μη τους κάνουμε το χατίρι.

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η εν λόγω ΜΚΟ πέρα από την ραδιουργία που κυριαρχεί στο σκεπτικό και την πρακτική της με σκοπό την πρόκληση κοινωνικού διχασμού, διχόνοιας και όπως αλλιώς θέλετε πείτε το και την αναλύει με κάθε λεπτομέρεια το metalleiachalkidikis, επιπλέον κατέχει πλήρη εξειδίκευση στον αποπροσανατολισμό και στην μετατόπιση του βάρους των δικών της ευθυνών, αναφορικά με τις ανορθόδοξες πρακτικές, που χρησιμοποιεί και στόχο έχουν την δημιουργία νέων τετελεσμένων γεγονότων στην περιοχή.

Νομίζουμε πως όλα αυτα που θα ζήσουμε συνοψίζονται στον τίτλο: "Οι αγωνιστές οικολόγοι φεύγουν, οι τηλεκατευθυνόμενοι ακτιβιστές έρχονται..."
Θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση, καθώς έχει πολλή ψωμί η υπόθεση...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ ποιός κάθεται και ασχολείται με τέτοιο εξοπλισμό, στον ΕΧ. Το κόστος αυτού του εξοπλισμού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με παραγωγές μικρότερες του 1 εκ. τόνους ετησίως, χαιρετίσματα. Μήπως να ξυπνήσουν κάποιοι στον ΕΧ;