Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ?


Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, φορείς της Θεσσαλονίκης ακόμη και γνωστοί antigold της πόλης καταδίκασαν την πρωτοφανή επίθεση ξυλοδαρμού που υπέστη ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σήμερα κλείνουμε μια εβδομάδα από την επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν ακούγεται ούτε φωνή, ούτε ακρόαση δημόσιας καταδίκης από το δημαρχείο της Ιερισσού.

Γιατί άραγε τόση σιωπή από έναν δήμο, που φημίζεται για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει, άμεσα κιόλας, σε τέτοιες περιπτώσεις;

Για παράδειγμα, γνωστές είναι οι σκληρές κριτικές που ασκεί κατά καιρούς στις αστυνομικές δυνάμεις, που επιχειρούν να ανακόψουν την εισβολή antigold εξτρεμιστικών στοιχείων μέσα στο μεταλλείο των Σκουριών κάνοντας λόγο για "υπέρμετρη αστυνομική βία" και "καταστολή" και "αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις".

Κάποιες κακές γλώσσες λένε, ότι στο δημαρχιακό κτίριο Ιερισσού κρατούν αυτή την "ουδέτερη στάση", επειδή δεν μπορούν να ξεχάσουν πως ο δήμος Θεσσαλονίκης επί τον ημερών του Γιάννη Μπουτάρη δεν έβγαλε ποτέ ψήφισμα εναντίον της επένδυσης, σε σχέση με άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, που λειτουργούσαν αφελώς χωρίς να ξέρουν ούτε καν που πέφτουν οι Σκουριές...

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η δημοτική αρχή μιας τόσο ευαίσθητης κοινωνίας που έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια από την ρατσιστική βία, κυρίως σε βάρος μεταλλωρύχων, θα έπρεπε σε κάθε δυνατή ευκαιρία να υπενθυμίζει πόσο καταδικαστέα είναι κάθε μορφής βία και πως δεν πρέπει για κανένα λόγο να νομιμοποιείται πολιτικά στο όνομα οιονδήποτε αγώνα...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να καταδικάσουν ρε παιδιά όταν η κατάληψη της δημαρχιακής εξουσίας τους βασίστηκε στην βία.
Βέβαια ρόλο σ' αυτό έπαιξε οι ψηφοφόροι που κατανάλωσαν έστω και με διαφορά 500 ψήφων το σανό που μοίρασαν περί επιστροφής της κοινωνικής ηρεμίας.
Τα ίδια θα ξανακάνουν όταν επιστρέψουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι θα ψηφίσουμε τον Οκτώβριο του 2019.

Kostas Papavasileiou είπε...

Είναι αφέλεια να περιμένει κανείς από μια τέτοια δημοτική αρχή τέτοιου είδους ευαισθησίες. Οι άνθρωποι έχουν αποδείξει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολλούς τρόπους ότι δεν έχουν σχέση με δημοκρατικές διαδικασίες και κοινωνικές ευαισθησίες. Έχουν μάλλον περισσότερο σχέση με αυτούς που έκανε την επίθεση στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταδικάζουν για να μπορούν πάλι εκείνοι να δικάζουν κάτα το πως τους βολεύει. Είναι γνωστό πως για τους antigold ισχύει:

ΠΑΣ ΜΗ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πως να καταδικάσουν Ζουμπάς και σία όταν δεν έχουν καταδικάσει ακόμη τις βιαιότητες σε Σκουριές και εναντίον των περιουσιών των μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους;Θα φανούν πολύ ανακόλουθοι και προσέχουν τώρα. Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε!