Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ANTIGOLD ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"?

Θα σήκωναν σήμερα το ίδιο πανό τα μέλη της antigold συλλογικότητας
με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις με την γείτονα χώρα;

Ο Δήμος Αριστοτέλη σε ανακοίνωση του τον Ιούλιο του 2016 και σχολιάζοντας την απόφαση του ΚΑΣ να μην μετακινηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα των Σκουριών, γεγονός που σήμαινε την καθυστέρηση της εξέλιξης του κατασκευαστικού έργου στο εργοτάξιο επισήμανε τα εξής:

«Με ικανοποίηση γίνεται δεκτή από το Δήμο Αριστοτέλη η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συνεδρίου (ΚΑΣ), με την οποία αποσοβείται η άμεση μετακίνηση των αρχαιοτήτων από το εργοτάξιο των Σκουριών και κατά συνέπεια, η καταστροφή του σημαντικού αρχαιολογικού συνόλου, μοναδικού στο βορειοελλαδικό χώρο, το οποίο παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη μεταλλουργία στην αρχαία Μακεδονία και ειδικότερα στη περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.»

Γενικότερα το 2016 το οποίο ανακηρύχτηκε και "Επετειακό Έτος Αριστοτέλη" τα επιφανή στελέχη της antigold συλλογικότητας (κυβερνητική βουλεύτρια Χαλκιδικής, εκτελών χρέη δημάρχου και μέλη συμπολίτευσης του δήμου, συντονιστικό Ιερισσού κλπ) πλειοδότησαν σε δράσεις και ακτιβιστικές ενέργειες με φόντο την «διάσωση των αρχαιοτήτων των Σκουριών».

Ακόμη θυμόμαστε περίπου 20 άτομα της antigold συλλογικότητας να μαζεύονται έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών τον Ιούλιο του 2016 και να σηκώνουν πανό στο οποίο έγραφαν τα εξής: «Αρχαιολόγοι Ντροπή σας. Φυγαδεύουν την ιστορία μας». Πρόκειται για την φωτογραφία της ανάρτησης μας.

Μάλιστα αυτές οι δράσεις έφτασαν στο αποκορύφωμα, όταν ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης ανακοίνωσε πως είναι βεβαιος ότι στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων βρίσκεται η τεφροδόχος του Αριστοτέλη και η «διάσωση των αρχαιοτήτων των Σκουριών» αναβαθμίστηκε σε «σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη από τα μεταλλεία»

Με αφορμή όλα αυτά που ζήσαμε τότε και σε συνδυασμό με αυτά που ζούμε τώρα με την ονοματοδοσία των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε για παράδειγμα την θέση της κ. Ιγγλέζη, του κ. Ζουμπά, των συναδέλφων του στην συμπολίτευση στον δήμο, του κ. Σισμανίδη και του συντονιστικού της Ιερισσού επί του θέματος.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η απόδοση Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στην γειτονική χώρα, δύναται να μεγενθύνει την όρεξη εθνικιστικών κύκλων στα Σκόπια για ακόμη μεγαλύτερη οικειοποίηση  θεμάτων που άπτονται της ιστορίας και του πολιτισμού της αρχαίας Μακεδονίας.

Συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες οι antigold έχοντες επί παντός του επιστητού άποψη; Τις θεωρούν ασήμαντες και ανούσιες ή απλά δεν απασχολούν τόσο... πεζά θέματα; 

Θα ξανασήκωναν σήμερα το ίδιο πανό που σήκωσαν στις Σκουριές πριν δυο χρόνια; Ή το πατριωτικό ενδιαφέρον τους εξαντλήθηκε στην υπόθεση των αρχαίων ευρημάτων των Σκουριών;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια που είναι οι Έλληνες αρχαιολόγοι; Που είναι το ΚΑΣ; Που είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων να πάρουν θέση για την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται και χαρίζεται στους Σκοπιανούς μέσω της συμφωνίας;
Για τα αρχαιολογικά ευρήματα των Σκουριών antigold οικολόγοι και αρχαιολόγοι έκαναν σαν να βρήκαν χρυσά νομίσματα της Πομπηίας, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη του Βεζούβιου, ενώ η αξία τους είναι σημαντική μεν, όχι όμως τόση δε για να σταματήσει μια επένδυση 2 δις δολαρίων, που τα έφερε στο φως και θα τα προστατεψει όπως πρέπει.
Γιατί σιωπούν τώρα που δρομολογείται η μεγαλύτερη φυγάδευση της ελληνικής ιστορίας που έγινε ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που συμβαίνει με τα Σκόπια είναι η εφαρμογή των ιδεολογικών αντιλήψεων των Συριζαίων επί του σκοπιανού ζητήματος. Καμία εκπλήξη όταν μάλιστα έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να καταργήσουν τον ενφια...

Τεράστια ευθύνη έχει η κεντροδεξιά στο σύνολο της που ειναι φοβική και αφήνει την άκρα δεξιά να κάνει πάρτι.
Οι antigold είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Τους έμαθαν να χρησιμοποιούν τα πάντα προς όφελος της μισθαρνής ύπαρξης τους αλλά και των εντολοδόχων τους που θέλουν την Ελλάδα σε απόλυτη κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Παίξανε πολύ θέατρο οι antigold.Είναι γωστό πως ο ακτιβισμός είναι επικερδές επάγγελμα.
H ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης βαραίνει κι αυτούς που μέσα από την κρατική μηχανή θελημένα ή άθελα κατάπιαν αμάσητο το σανό τους.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

. . . και εγένετο ΣΚΟΤΟΣ ;;;;;
ΜΗΠΩΣ , ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ , ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤHΚΑΝ .
ΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ;;;
ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤHΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΔΙΩΧΝΕΙ Η MADAM ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ , ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ ΞΑΝΑΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ,. . . . . . . . . ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ;;;;;;;
ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ Ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΙ ΕΓΩ, ΜΗΠΩΣ << ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ;;;; >>.