Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: "ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΜΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


Μια νέα κορυφαία διάκριση, η 4η συνεχόμενη στο πλαίσιο του θεσμού του CRI, επισφραγίζει για ακόμα μία φορά την μακροχρόνια στρατηγική της «Ελληνικός Χρυσός» στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και την υπεύθυνη και έμπρακτη προσήλωσή της στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Σε μια λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτικού, οικονομικού και θεσμικού γίγνεσθαι της χώρας και των κορυφαίων εκπροσώπων του ελληνικού επιχειρείν, η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε δια του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Δημήτρη Δημητριάδη με το CRI Gold Αward, για τις επιδόσεις, τις πολιτικές και τις επιλογές της σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2017:

«Σε μια από τις πιο κρίσιμες συγκυρίες για την εξέλιξη της επένδυσης μας, πιο ουσιαστικό διακύβευμα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουμε ως κομμάτι του ελληνικού επιχειρείν, στην αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας, στην εξωστρέφεια της μεταλλευτικής βιομηχανίας, και κυρίως στην βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας

Αυτή την δυναμική που θα συμβάλει μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά στην πραγματική ανάπτυξη, την κοινωνική ανάπτυξη, την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας.  Και κατ’ επέκταση στην εδραίωση αυτών των επιχειρηματικών πρακτικών που θα μπορέσουν να διαμορφώσουν την ωρίμανση της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την μετάβαση σε μια νέα περίοδο επιχειρηματικής υπευθυνότητας, ηθικής και δράσης», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Δημητριάδης, προσδιορίζοντας παράλληλα τις προτεραιότητες στην στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός σε σχέση με την εταιρική υπευθυνότητα.

Δημιουργία αξίας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός ως προς την βιώσιμη ανάπτυξη, που επικεντρώνεται στους εξής πυλώνες:
  • Την απασχόληση μέσω της δημιουργίας σταθερών θέσεων εργασίας
  • Την περιβαλλοντική υπευθυνότητα μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για την διαχείριση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
  • Την κοινωνική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας ενός πλαισίου εμπιστοσύνης στην περιοχή δραστηριοποίησής της
Μια στρατηγική διαχρονική επιλογή που αποτυπώνεται πέραν των διακρίσεων και πιστοποιήσεων:
  • στην σταθερή ωφέλεια προς την εθνική οικονομία και ανάπτυξη,
  • στα έργα και τις δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς
  • στις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές στην λειτουργία και ανάπτυξη των έργων της
  • Και στην απόλυτη προτεραιότητα στο περιβάλλον που αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική. Δείγματα γραφής το πιο εκτεταμένο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης στην Ευρώπη, που τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή με 320 σημεία παρακολούθησης και 2 εκ. ευρώ ετήσιο κόστος λειτουργίας αλλά και την αποκατάσταση από όλες τις αποθέσεις της προγενέστερής μεταλλευτικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την εφαρμογή της παράλληλης αποκατάστασης.
Αξιολόγηση μέσω CR Index και CRI PASS

Η αξιολόγηση των διακεκριμένων ελληνικών εταιρειών για τις υψηλές επιδόσεις τους στην εταιρική υπευθυνότητα, προκύπτει για 9η συνεχή χρονιά μέσω του Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης και του διαγνωστικού εργαλείου CRI PASS:
  • Ο CR Index είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τοις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.
  • Το CRI Pass αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά, ενώ προετοιμάζει κατάλληλα όσες εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον CR Index.
Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό του CRI, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αναδημοσίευση από hellas-gold