Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Queensland έχουν αναπτύξει νέα νανοτεχνολογία που περιλαμβάνει σωματίδια χρυσού και που αποσκοπεί στην παρακολούθηση της ποικιλίας των μεμονωμένων καρκινικών κυττάρων που κυκλοφορούν στο σώμα.

Η πρωτοποριακή τεχνική δοκιμάστηκε σε δείγματα αίματος από ασθενείς με μελάνωμα και ήταν σε θέση να παρακολουθήσει κρίσιμες αλλαγές στην εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία.

"Έχουμε αναπτύξει μια απλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα ειδικό τύπο νανοσωματιδίου χρυσού που συνδέεται με διαφορετικά αντισώματα, τα οποία μπορούν να κολλήσουν σε διαφορετικές πρωτεΐνες σε μια ευρεία ποικιλία κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων. 

Αυτά τα νανοσωματίδια εκπέμπουν ένα μοναδικό γραμμοκωδικοποιημένο σήμα όταν χτυπιούνται με φως λέιζερ. αλλάζει το σήμα τόσο αργά αν αυτό το νανοσωματίδιο συναντήσει ένα κυτταρικό κύτταρο που κυκλοφορεί και το κολλάει, καθιστώντας τον εύκολο να τον εντοπίσει", δήλωσε ο υπουργός του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, Jing Wang.

Τα κυκλοφορούντα κύτταρα όγκου ή CTCs είναι κύτταρα που έχουν αποβληθεί από τον αρχικό όγκο και εισήλθαν στην κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν στη συνέχεια να σχηματίσουν νέους όγκους αν βρίσκονται σε μακρινό ιστό. 

Αυτά τα κύτταρα είναι δύσκολο να ανιχνευθούν με τις υπάρχουσες τεχνικές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αναγνωρίζουν μόνο έναν τύπο CTC πρωτεΐνης κάθε φορά.

Αυτό συμβαίνει με την πρόταση του Wang. Στην περίπτωση των ασθενών με δείγματα μελανώματος, η τεχνολογία παρακολούθησε επιτυχώς σε πραγματικό χρόνο τον τρόπο με τον οποίο η ποικιλομορφία των πληθυσμών των καρκινικών κυττάρων μεταβαλλόταν ως απάντηση σε συγκεκριμένες θεραπείες για όλους τους ασθενείς που μελετήθηκαν και ήταν ιδιαίτερα προγνωστική της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και των αποτελεσμάτων των ασθενών.

Σύμφωνα με τον ιατρικό διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών του Olivia Newton-John, ο Jonathan Cebon, έχοντας πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο, μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση σημείων αντοχής στα φάρμακα και αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς και τους ασθενείς να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία.

Αναδημοσίευση από mining.com

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Είναι αμέτρητες οι φορές που ανώνυμοι και επώνυμοι antigold έχουν παίξει στην κυριολεξία με την μάστιγα που λέγεται καρκίνος για να χειραγωγήσουν συνειδήσεις προς όφελος των επιδιώξεων τους.

Ευτυχώς η ζωή και η τεχνολογία είναι πολλά βήματα μπροστά από εμμονές, εμπάθειες, νοσηρές αντιλήψεις και κακίες και δίνει λύσεις σε προβλήματα σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως καλή ώρα ο χρυσός για την καταπολέμηση του καρκίνου με την συνδρομή της νανοτεχνολογίας.

Για όσους δε φανατισμένους antigold... ευχήθηκαν σε εργαζόμενους να αρρωστήσουν από καρκίνο, εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε, αυτή η "ευχή" ούτε να πιάσει τόπο, ούτε βέβαια να γυρίσει ως μπούμεραγκ σε αυτούς που την έδωσαν.

Μακάρι να είμαστε όλοι γεροί και να συζητάμε πολιτισμένα τις διαφωνίες και τις διαφορές μας. Σε καμία περίπτωση να μην πιάνουμε τέτοια άκρα, που πονούν και διχάζουν.