Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ANTIGOLDGR.ORG: ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ... ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ!!! #SKOURIES


Δυο είναι οι κορυφαίες στιγμές της ανθρωπότητας, κατά την γνώμη μας. Η πρώτη ήταν όταν το διαστημόπλοιο "Apollo 11" προσεδάφισε δυο Αμερικανούς κοσμοναύτες στην σελήνη τέτοιες μέρες πριν 49 χρόνια (20/07/1969).

Η αμέσως επόμενη κορυφαία στιγμή της ανθρωπότητας ήταν δίχως αμφιβολία όταν ιδρύθηκε το antigoldgr.org κατά κόσμον "παρατηρητήριο ΄(κατά των) μεταλλευτικών δραστηριοτήτων". 

Αυτό που κατά την γνώμη μας καθιστά... ως 2η κορυφαία στιγμή της ανθρωπότητας την ίδρυση του είναι οι επικές καταγγελίες του προς τις δημόσιες υπηρεσίες αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την μεταλλευτική δραστηριότητα στην ΒΑ Χαλκιδική, προς όφελος πάντα της δημόσιας υγείας!

Πάρτε για παράδειγμα την τελευταία καταγγελία που έκανε προς τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ για τους "καρκινογόνους αμίαντο και εισπνεύσιμο χαλαζία" και προσέξτε με ποιόν τρόπο σπρώχνει τις υπηρεσίες του υπουργείου να οσμιστούν τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, όπως αυτό τους... οσμίζεται. Οι έντονες επισημάνσεις στο απόσπασμα που αναδημοσιεύουμε ανήκουν στο "παρατηρητήριο..."

Γράφει λοιπόν: "Αφορά τη διαπίστωση από το αρμόδιο ΙΓΜΕ ότι στο κοίτασμα “Σκουριές” (μετάλλευμα + στείρα) το οποίο επιδιώκει να εκμεταλλευτεί η Ελληνικός Χρυσός, υπάρχει αδιαμφισβήτητα ινώδης αμίαντος, το θεωρούμενο ως το πλέον καρκινογόνο ορυκτό σωματιδιακό υλικό (καρκινογόνο κατηγορίας Α).

Η εταιρεία προσπάθησε να αποκρύψει και να υποβαθμίσει το ζήτημα αλλά η δημόσια συζήτηση άνοιξε με την πρώτη σχετική καταγγελία του “Παρατηρητηρίου” στις 22.10.2014. Επανερχόμαστε σήμερα με μια προσεγγιστική εκτίμηση του κινδύνου από την παρουσία στις Σκουριές όχι μόνο του αμιάντου αλλά και του – επίσης ισχυρά καρκινογόνου – λεπτοδιαμερισμένου χαλαζία, αποκλειστικά με βάση δεδομένα από την ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός και με κάποιες παραδοχές που είναι όλες ευνοϊκές για την εταιρεία. 

Στόχος είναι η συντηρητικότερη δυνατή εκτίμηση του σχετικού κινδύνου, ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε περιθώριο κατηγορίας για δήθεν μη ρεαλιστική ανάλυση και αβάσιμη από μέρους μας κινδυνολογία."

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε ούτε την: "προσεγγιστική εκτίμηση κινδύνου", ούτε την "συντηρικότερη δυνατή εκτίμηση σχετικού κινδύνου", καθώς είναι προφανείς οι επιρροές τους από κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο, που πρόσφατα υπογράφτηκε και ταλαιπώρησε αρκετά τα συμβαλλόμενα μέρη.

Ούτε βεβαίως θα υπενθυμίσουμε εκτενώς τι λένε οι ειδικοί και ανεξάρτητοι επιστήμονες και όχι οι... ασφαλιστές του antigoldgr. org για τον αμίαντο και τον χαλαζία, καθώς πολύ απλά το θέμα υφίσταται μόνο στην τοξική φαντασία τους. Πουθενά αλλού.

Θα αναρωτηθούμε απλά πόσο καλύτερη ενδεχομένως αλλά και πιο ευτυχισμένη θα ήταν η ζωή μας, αν υπήρχαν για παράδειγμα ακόμη 5 "παρατηρητήρια..." σαν το "παρατηρητήριο..." και τις προχωρημένες... ασφαλιστικά αναλύσεις του;

Κυριολεκτικά, η δημόσια υγεία θα ήταν υπερθωρακισμένη, αφού καμία νόσος δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί μπροστά σε τέτοιους γνώστες ..

Επομένως, αν στις προσεχείς μέρες δείτε κόσμο στο βουνό με κάπως περίεργες στολές, μην τρομάζετε και και μην ανησυχήσετε.

Θα είναι μάλλον οι απεσταλμένοι επιθεωρητές του ΥΠΕΝ μετά τις καταγγελίες του "παρατηρητηρίου..." οι οποίο θα προσπαθούν απεγνωσμένα από κάπου να πιαστούν για να εμφανίσουν την τρίχα ως τριχιά και τον τρεμολίτη σαν καρκινογόνο αμίαντο!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν έχουν λίγη τσίπα μέσα τους να μιλάνε γιατί οι αλητείες των antigold δεν έχουν σύνορα... Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε... Ας αφήσουν τον κόσμο που έχει μάθει να δουλεύει να φαει γλυκό ψωμί.

Τα μεταλλεία ανήκουν στα Μαντεμοχώρια και το αντίστροφο!