Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΤΑ ΤΡΙΑ "Δ" ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ


Στις 4 Απριλίου 2018, Μεγάλη Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαιτησίας για την επένδυση χρυσού της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., στη ΒΑ Χαλκιδική, και έγινε γνωστή η σχετική απόφαση, η οποία, όπως συνάγεται από την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), συνοψίζεται στα εξής:
  1. Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή καθαρού χρυσού.
  2. Η μη παραγωγή καθαρού χρυσού αποτελεί παραβίαση της Σύμβασης.
  3. Οι μέχρι τώρα παραλείψεις από την πλευρά της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. δεν αποτελούν επαρκείς ενδείξεις για τη στοιχειοθέτηση παραβίασης της σύμβασης.
Συμπερασματικά, το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του ελληνικού δημοσίου και δικαίωσε τον επενδυτή.

Στις 22 Μαΐου 2018, ενάμιση μήνα μετά, ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των τριών Σωματείων Εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και στη σχετική ανακοίνωσή του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπογράμμισε,ο διάλογος με την εταιρεία διεξάγεται σε εποικοδομητικό κλίμα, προσθέτοντας ότι βασική επιδίωξη είναι να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας.

Έκτοτε, έχουνε περάσει 3,5 μήνες, από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαιτησίας και 8 εβδομάδες, από τότε που ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις «επόμενες εβδομάδες». Φαίνεται ότι στο ημερολόγιο του κ. Σταθάκη ως «επόμενες εβδομάδες» νοούνται οι επόμενοι μήνες !!!

Μετά τις 22 Μαΐου 2018, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον κ. Σταθάκη άλλες 2 φορές τουλάχιστον, με τελευταία την περασμένη εβδομάδα, εισπράττοντας τις ίδιες αόριστες υποσχέσεις.

Ο κ. Σταθάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την ίδια τακτική του αρχηγού του, του κ. Τσίπρα, πουλάει «ελπίδα» και «προσδοκίες» στους εργαζόμενους, χωρίς να διστάζει να τους εμπαίζει μπροστά στα μάτια τους, εξαπατώντας τους κατ’ επανάληψη, ευελπιστώντας να τους υπνωτίσει και να καταναλώσει χρόνο επ’ ωφελεία του και επ’ ωφελεία του αρχηγού του και στοχεύοντας να υφαρπάξει και την ψήφο τους στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Σταθάκης και ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας, έχουν, ενδεχομένως, αποφασίσει να μην δώσουν τις εκκρεμούσες άδειες για την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, για ψηφοθηρικούς λόγους, για να μην υποστείλουν τη σημαία, για να μην κάνουν μία ακόμη «κωλοτούμπα». Αυτό συνδυάζεται και με το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εύθραυστη και η κρίσιμη ψήφος της κας Ιγγλέζη αποκτά μεγαλύτερη επιρροή.

Γι’ αυτό, ο κ. Σταθάκης και ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας, καταναλώνουν χρόνο. Μέχρι πότε;

Μέχρι τις εκλογές. Επιδιώκουν να αφήσουν το θέμα εκκρεμές ώστε να μην υποστούν φθορά, επιδιώκοντας και ελπίζοντας να υπνωτίσουν την άλλη πλευρά, τους εργαζόμενους και τον επενδυτή.

Μακάρι να διαψευστούμε. Οψόμεθα!!!

Ο χρόνος όμως περνά, άπραγος και με κόστος για τους εργαζόμενους και τον επενδυτή, για την εθνική οικονομία, για την πατρίδα μας. Χωρίς κανένα όμως κόστος για τον κ. Σταθάκη και τον αρχηγό του, τον κ. Τσίπρα.

Ήρθε όμως η ώρα να επωμισθεί το κόστος των αποφάσεων του και ο κ. Σταθάκης και ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας. Ήρθε η ώρα να νοιώσουν, στο δικό τους το πετσί, τον ίδιο τρόμο που προκαλούν με τις αποφάσεις τους και την στάση τους στους εργαζόμενους και σε όλους τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής. Ήρθε η ώρα να τρομοκρατηθούν… με τα τρία «δ»:
  1. τη δημοσιότητα
  2. τη δημοτικότητα
  3. τη δικαιοσύνη
Η στάση του κ. Στάθακη και του αρχηγού του, του κ. Τσίπρα, απέναντι στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, καθώς και οι επιπτώσεις της, θα πρέπει να γίνουν γνωστές σε όλους στη ΒΑ Χαλκιδική και στο πανελλήνιο. Με κάθε μέσο…

Η αρνητική άποψη των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, και των υπέρμαχων της επένδυσης και των πολέμιων, για τον κ. Σταθάκη και τον αρχηγό του, τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει να αποτυπωθεί με δημοσκόπηση, η οποία να γίνει γνωστή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες του κ. Σταθάκη θα πρέπει να τεθούν στην κρίση της δικαιοσύνης, με άμεση πρωτοβουλία του επενδυτή, επ’ απειλή προσωπικής οικονομικής αποζημίωσης, ώστε να απολογηθεί και να καταδικαστεί, εάν αποδειχθεί ένοχος.

Υπέρτατο όμως όπλο είναι η ψήφος των πολιτών στις επικείμενες δημοτικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι πολίτες θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Τσίπρας και οι κυβερνήσεις του, με την κωλυσιεργία τους, την αναποφασιστικότητα τους, τις παλινδρομήσεις, τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις τους, στέρησαν από την τοπική οικονομία, την εθνική οικονομία και την πατρίδα, πολύτιμους οικονομικούς πόρους επί 4 χρόνια, «έβαλαν χειρόφρενο» στην ανάπτυξη της χώρας, παρέτειναν την αγωνία, το άγχος και τον τρόμο της αβεβαιότητας και στέρησαν την διέξοδο στην εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Ειδικά για τον Δήμο Αριστοτέλη, στη ΒΑ Χαλκιδική, η εν λόγω εξαιρετικά αρνητική, δυσμενής και επιζήμια συνθήκη των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, συνδυάζεται με την εξίσου εξαιρετικά αρνητική, δυσμενή και επιζήμια συνθήκη της δημοτικής αρχής του δημαρχεύοντος κ. Ζουμπά, η οποία, μεταξύ πολλών άλλων, δεν αποδέχεται να λάβει την οφειλόμενη οικονομική εισφορά του επενδυτή στον Δήμο και στους πολίτες Αριστοτέλη, λόγω της τελούμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία θα διπλασίαζε ή και θα τριπλασίαζε τον προϋπολογισμό του Δήμου. 

Με ποια λογική η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, ο δημαρχεύων κ. Ζουμπάς, χαρίζει στον επενδυτή εκατομμύρια ευρώ επί σειρά ετών; 

Με ποια λογική η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, ο δημαρχεύων κος Ζουμπάς, στερεί από τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη πολύτιμους οικονομικούς πόρους οι οποίοι θα βελτίωναν σημαντικότατα την ποιότητα ζωής των ίδιων και των επισκεπτών-τουριστών στον Δήμο;

Οι δημοτικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές όμως είναι προ των πυλών… Όλοι μας θα πρέπει να θυμηθούμε !!! Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι πεδίον δόξης λαμπρόν!!! Η μόνη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι να είμαστε μονοιασμένοι!!! Συμφιλίωση, επ’ ωφελεία όλων!!!

Με εκτίμηση – Αθανάσιος Γ. Καρίνας

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr