Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ


Το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Καμμένος μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του στη ΔΕΘ. Όταν τον πλησίασαν οπαδοί να τον ρωτήσουν πώς να κλείσουν την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, ο Καμμένος απάντησε: 

«Πρέπει ο Πάχτας –τότε δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη– να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον». «Μεθυσμένος», που βρέθηκαν κάποιοι να πιστέψουν τα ψέματα που έλεγε, αδυνατούσε να αντιληφθεί τις συνέπειες της προτροπής του στους πολίτες: Να πάρουν το νόμο στα χέρια τους! 

Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι και το φόρτε του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Την Πέμπτη, ο Καμμένος, πήγε στην Κύπρο για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων.


Η τελετή έγινε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου ο καμένος Καμμένος δεν ήταν ευπρόσδεκτος. Η παρουσία του εξόργισε τους Κύπριους. Κάποιοι τον γιουχάρισαν. Όμως, κανείς δεν προέτρεψε να τον λιντσάρουν. Αλίμονο! Οι Κύπριοι είναι και πατριώτες κι έχουν αποδείξει ότι έχουν πολιτικό πολιτισμό.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας; Παρασκευή πρωί πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δομετίου να καταγγείλει ότι κάποιοι τον εξύβρισαν και τον γιουχάρισαν εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Μετά τη μήνυσή του συνελήφθησαν πολίτες για πρόκληση ανησυχίας και για δημόσια εξύβριση. Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία και αφέθηκαν ελεύθεροι ώσπου να γίνει το δικαστήριο. Αργότερα, στην επιμνημόσυνη δέηση, στην εκκλησία της Φανερωμένης, μόλις εμφανίστηκε ο καμένος Καμμένος ξαναέτυχε ανάλογης υποδοχής: 

Ύβρεις και γιουχάισμα! Συνελήφθησαν, πάλι, εννέα πολίτες επειδή εξύβρισαν και γιουχάρισαν τον υπουργό. Όχι, κανείς δεν προέτρεψε να τον λιντσάρουν. Η στάση Κομμένου στο Μακεδονικό είναι για σύμπαντα τον Ελληνισμό απαράδεκτη. Εντάξει, την αντίδραση των Κυπρίων αδελφών μας δεν θα την έλεγες και πολύ… comme il fault. Ωστόσο, πιο υπερβολική ήταν η αντίδραση καμένου Κομμένου. 

Έτρεξε να υποβάλει μηνύσεις, αυτός που το 2013 προέτρεψε τους συμπολίτες μας να λιντσάρουν πολιτικό και να φοβάται να βγει από το σπίτι του, ώστε να σταματήσει η επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να υποψιαστώ ότι μετά το γιουχάισμα ο καμένος Καμμένος δήλωσε στους Κύπριους συνάδελφους το σύνηθες: «Το γιουχάισμα ήταν απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης σε βάρος μου γιατί η παρουσία μου ενοχλεί συμφέροντα , ήτοι τις μάνες και τους συγγενείς των αγνοουμένων»

Γιατί θα γέλασε και το χείλι των Κύπριων πικραμένων. Όταν το 2013 προέτρεψε τους οπαδούς του να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ο Πάχτας , είχε ποτέ ακούσει τους αριστοτεχνικούς στίχους του Κορνάρου, στον Ερωτόκριτο; «Του κύκλου τα γυρίσματα, που ανεβοκατεβαίνουν, και του τροχού, που ώρες ψηλά κι ώρες στα βάθη πηαίνουν…».

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ευτυχής που έστω κι έτσι θα τους μάθει…