Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΖΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ??? (ΟΧΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ...) #SKOURIES


*Υπάρχει και μια άλλη άποψη, πέρα από την δική μας, αναφορικά με την καταγγελία του "παρατηρητηρίου..." σε σχέση με τον διαγωνισμό ψαρέματος στο Στρατώνι, την οποία παραθέτουμε προς χάριν της πολυφωνίας και του πλουραλισμού των απόψεων.

Θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω την antigold μέθοδο επιχειρημάτων αλλά αυτή τη φορά υπέρ του διαγωνισμού ψαρέματος στο Στρατώνι… (όχι πως υπάρχει ανάγκη, αλλά ως άσκηση…).

Η αιτίαση του Παρατηρητηρίου είναι πως παρεμβαίνει με έγγραφο προς τη Λιμενική Αρχή, «Επειδή κάποιοι παίζουν ανεπίτρεπτα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία»!!! Αυτό αλήθεια που κολλάει; Τα ψάρια που θα αλιευθούν θα μοιραστούν δημοσίως προς κατανάλωση; Μήπως θα πουληθούν; Όταν εσύ ψαρεύεις ερασιτεχνικά σε «ρυπασμένα» (κατά τους antigold) νερά, κινδυνεύει η δημόσια υγεία;

Σε τελική ανάλυση γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως σε αντίστοιχους διαγωνισμούς στο εξωτερικό, οι οποίοι διοργανώνονται σε πραγματικά ρυπασμένα ύδατα, τα αλιεύματα καταμετρώνται και στη συνέχεια ξαναρίχνονται στο νερό. 

Άρα, τα περί δημόσιας υγείας πάει περίπατο… Εξάλλου όλοι αυτοί που ψαρεύουν στην παραλία Στρατωνίου τον υπόλοιπο χρόνο που δεν υπάρχει διαγωνισμός, δεν τα τρώνε τα ψάρια που πιάνουν; Έχουμε κανένα περιστατικό μέχρι σήμερα;

Πάμε τώρα στο Άρθρο 26 του ΦΕΚ 407Β’/25.04.1980 «Ειδικός Κανονισμός Λιμένα Στρατωνίου»: Λέει πως «Απαγορεύεται γενικώς η αλιεία οποιουδήποτε αλιευτικού σκάφους». Δεν μιλάει για αλιεία από την στεριά, ε; Υπάρχει κάποια άλλη ερμηνεία που δεν βλέπω; (Και είπαμε αναλυτικά γιατί μιλάει για σκάφη, μην τα ξαναλέμε…).

Αλλά δεν θα σταθώ εδώ…

Θα ήθελα να ερμηνεύσω τη στάση του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων»… Αν ήμουν μια ΜΚΟ η οποία θα νοιαζόταν πράγματι για τη «δημόσια υγεία», θα πήγαινα να βρω τους διοργανωτές να τους εκθέσω τις ανησυχίες μου και να δω τι έχουν να πουν κι αυτοί…

Αλλά όσο γνωρίζω εγώ από πλαστική χειρουργική, άλλο τόσο γνωρίζουν οι antigold ταλιμπάν από περιβάλλον, ρύπανση, δημόσια υγεία, κ.λπ. Το μόνο που έχουν μάθει –και όπως αποδεικνύεται, ούτε αυτό το έχουν μάθει καλά–, είναι να ξεψαχνίζουν νομοθεσίες και ΦΕΚ προσπαθώντας να βρουν ένα έρεισμα για την επόμενη «καταγγελία-αναφορά- υπόμνημα- γκρίνια», με μοναδικό σκοπό να πλήξουν την μεταλλευτική και την οικονομία της περιοχής που βασίζεται σε αυτή.

Μας το απέδειξαν με την… ηρωική τους προσπάθεια να αφαιρεθεί από το Στρατώνι η Γαλάζια Σημαία, και το αποδεικνύουν συνεχώς με κάθε ευκαιρία, όπως χθες με το διαγωνισμό ψαρέματος.

Ψάχνουν μην… φτύσει κανείς στο δρόμο ή μη τους κοιτάξει στραβά για να συντάξουν ακόμη μια «αναφορά-καταγγελία» ώστε να τιμωρηθούν οι παραβάτες. Βέβαια, όπως όλοι οι νοήμονες πολίτες αντιλαμβάνονται, «βρίσκουν και τα κάνουν» – όπως λέει ο λαός… Έχουν πλάτες, θα έλεγα εγώ… 

Αν αύριο γίνει επερώτηση στη Βουλή από καμία βουλεύτρια κα Ιγγλέζη ή από κανέναν ξεκάρφωτο κεντρώο βουλευτή για «τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία από τον διαγωνισμό ψαρέματος στο Στρατώνι», μην απορήσετε…

Εξάλλου σαν απόδειξη θα ανεμίζουν την αναφορά-καταγγελία του Παρατηρητηρίου και το ΦΕΚ 407Β’/25.04.1980, με μια δική τους ερμηνεία βέβαια… Όπως επιχείρησαν να ερμηνεύσουν πως η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου ήταν κατά της εταιρείας…(!!!)

Ωραία… Ας πούμε (υποθετικά διότι δεν πρόκειται να συμβεί) πως ο διαγωνισμός ακυρώνεται… Ε, τι έγινε; Ποιος κέρδισε; Η… «δημόσια υγεία»;;; Απλά δυσφημείται περαιτέρω το πολύπαθο Στρατώνι που χρόνια τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της antigold προπαγάνδας, και το θνήσκον Παρατηρητήριο κερδίζει «πόντους» μπας και σηκωθεί όρθιο μετά από την απαξίωση των τελευταίων ετών και τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες που τρώει…

Ουσία; Καμία… Ζήτω η νοοτροπία του «ποιος την έχει μεγαλύτερη»… (την εξυπνάδα…).

Αναδημοσίευση από metalleiablog.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο όλων είναι πως η άποψη αυτή είναι η επικρατέστερη. Γεμίσαμε Αρτέμηδες με την ανοχή του δήμου και της πολιτείας γενικότερα.
Ποιός είναι ο οικολόγος των Χ οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται απο πίσω του κάθε καλοκαίρι να βαράει το ίδιο βιολί για να καταστρέψει εμένα και αλλους επαγγελματίες στο Στρατώνι;
Πληρώνουμε φόρους, πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, απασχολούμε εργαζόμενους και η πολιτεία έχει υποχρέωση να μας προστατέψει από κακόβουλους και κακόπιστους που παριστάνουν τους παράγοντες με μ@@@@@@ς και π@@@@@ς.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΗΔΙΑ!
Αγανακτισμένος καταστηματάρχης Στρατωνίου

Ανώνυμος είπε...

Φίλε καταστηματάρχη από το Στρατώνι.

Είναι τραγικό αυτο που ζείς και εσύ και όλοι μας. Να αντλουν δηλαδή κάποιοι ευτυχία από το κυνηγητό και την δυστυχία μας. Δεν είναι όμως κάτι το καινούριο. Τους μάθαμε πιά. Τελειώνουν όμως. Το ξέρουν. Βρισκονται σε πανικό.
Αυτοί αυτό θέλουν.Να βρισκόμαστε μια ζωή σε αντιπαλότητα.Μεγάλο λάθος.Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Ας κάνουν ότι καταγγελία, αγωγή, μήνυση ή άλλο νομίζουν. Ερχονται οι εκλογές.Μην περιμένεις τίποτα άλλο από το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία. Αλλιώς θα επαναληφθούν οι απώλειες του 2014 σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.