Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΝΕΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 36ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στην σύλληψη ενός 36χρονου Γερμανού για εμπρησμό σε δασική περιοχή προχώρησαν χθες, Σάββατο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρναίας στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο παροχής συνδρομής για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκε ο 36χρονος ο οποίος κινούνταν σε δασική περιοχή του Νεοχωρίου Χαλκιδικής και πλησίον εκδηλωθείσας πυρκαγιάς σε πευκόφυτη έκταση, χωρίς να καταβάλλει καμία προσπάθεια για την κατάσβεση της ή ενημέρωσης των Αρχών.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία έσπευσαν στο σημείο.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η προαναφερόμενη πυρκαγιά, εκδηλώθηκαν άλλες 2 μικροεστίες πυρκαγιάς, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα πριν επεκταθούν.

Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αναπτήρες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: voria.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ελπίζουμε οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των antigold της περιοχής με γερμανούς δημοσιογράφους και αντίστοιχα γερμανικά κανάλια να λειτουργήσουν και να δώσουν φως στις σκοτεινές πτυχές αυτής της πολύ περίεργης υπόθεσης.

Ως γνωστόν, υπάρχουν γερμανικά κανάλια και δημοσιογράφοι που έχουν καλύψει μέχρι και καταγγελίες antigold στο δασαρχείο Αρναίας για δήθεν παράνομη υλοτόμηση στον Λάκκο Καρατζά κατά την διάρκεια εργασιών διάνοιξης γεωτεχνικών γεωτρήσεων πριν από 5 χρόνια και δυο μόλις μήνες μετά των εμπρησμό του μεταλλείου των Σκουριών...

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως το Νεοχώρι βρίσκεται σε απόσταση 3 μόλις χιλιομέτρων από το μεταλλείο των Σκουριών και την δασική έκταση που το περιβάλει.