Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ… #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Διαβάζουμε στην ΕΣΤΙΑ της 31ης Ιουλίου:

«Διαβάζουμε ανάλυση σχετικά μέ τήν προοπτική λειτουργίας μεταλλείων βωξίτου στά Γεράνεια Όρη: «Ή φωτιά είναι εχθρός τών μεταλλείων. Σέ καμμία καμμένη έκταση δέν μπορεί νά γίνει έρευνα γιά ανακάλυψη κοιτασμάτων. Τά μεταλλεία μπορούν νά λειτουργήσουν μόνο μέσα σέ δάσος καί oχι σέ καμμένη περιοχή»

Καί όμως άπό τήν πρώτη στιγμή οί διάφοροι συνωμοσιολόγοι έσπευδαν νά συνδέσουν τήν πυρκαϊά μέ τήν άδειοδότηση ερευνών γιά βωξίτη στήν περιοχή. Όταν οι επενδυτές είναι οί πρώτοι πού ζημιώνονται άπό τήν φωτιά».

Σωστά… Μπορείς να ζητήσεις άδεια επέμβασης σε δασική περιοχή για κάποια δραστηριότητα, π.χ. εξόρυξη, αιολικό πάρκο, φωτοβολταϊκά, κλπ., αλλά σε μια καμένη που κηρύσσεται αυτομάτως αναδασωτέα, ο νόμος το αποκλείει ρητώς…

Παρ’ όλα αυτά οι συνομωσιολόγοι και τα κοράκια της αριστερής αποανάπτυξης (όχι ότι υπάρχει και δεξιά, απλά για να δώσουμε στίγμα…) έσπευσαν να διαλαλήσουν πως οι φωτιές στα Γεράνεια ήταν επί τούτοις για να ωφεληθούν οι εξορύξεις βωξίτη…

Ξεφτιλισμένα παπαγαλάκια του διαδικτύου…

Πηγή ανάρτησης: metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Με αφορμή αυτό το σχόλιο στην ΕΣΤΙΑ: "η φωτιά είναι εχθρός του μεταλλείου", θυμηθήκαμε τις φωτιές που άναψαν την πενταετία 2012 - 2016 οι δήθεν οικολόγοι περιμετρικά του μεταλλείου των Σκουριών. 

Μάλιστα, μια από αυτές τις φωτιές την άναψαν για να ψήσουν κρέατα, ενώ φυσούσε άνεμος έντασης 6 μποφόρ και παραλίγο να επεκταθεί σ΄ολόκληρο το δάσος.

Φυσικά και δεν κάθισαν να την σβήσουν. Όπου φύγει φύγει αυτοί που κατηγορούν την εξορυκτική δραστηριότητα ακόμη και για τον κακό τους τον καιρό.