Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΙΕΡΙΑ: ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 4 ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ - Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ? #SKOURIES


Στην τουριστική κοινότητα της Πιερίας και ειδικότερα στον Δήμο Δίον Ολύμπου επικρατεί αναβρασμός από την απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης να αφαιρέσει μονομιάς 4 γαλάζιες σημαίες από τις 6 συνολικά που έχουν απονεμηθεί στις παραλίες του.

Οι παράγοντες του τουρισμού της Πιερίας με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καταγγέλλουν ως απόλυτο υπεύθυνο για αυτή την κολοσσιαία δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής την αρμόδια δημοτική αρχή, στην οποία καταλογίζουν αδιαφορία, ανευθυνότητα και ανοργανωσιά ως προς την διαχείριση της καθαριότητας των ακτών, ενώ η ποιότητα των υδάτων είναι εξαιρετική, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος των Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά στον προσωπικό λογαριασμό της στο f/b αυτή η εξέλιξη συνιστά:

"...άλλο ένα χτύπημα, απαξίωση και αδιαφορία στους επαγγελματίες και φορείς που αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την προώθηση του τόπου μας στις τουριστικές αγορές."



Με αφορμή αυτό το πλήγμα για τον συνολικό τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλογιστεί η δημοτική αρχή του Αριστοτέλη αλλά και η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, πόσο εξίσου λανθασμένη ήταν η στάση τους τόσο πριν όσο και μετά την αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας του Στρατωνίου, αναφορικά με την δυσφήμιση που υπέστη συνολικά το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής,εξαιτίας της σκευωρίας που στήθηκε από τους γνωστούς δυσφημιστές της περιοχής;

Ειδικότερα, η antigold δημοτική αρχή, όσο και να μην τρέφει συμπάθεια προς το Στρατώνι, εξαιτίας της τεράστιας μεταλλευτικής παράδοσης του, θα έπρεπε να σκεφτεί τον αγώνα που καταβάλουν μαζικά οι επαγγελματίες και οι φορείς του τουρισμού στην Χαλκιδική και να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο ή τουλάχιστον να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν η σημαία στον ιστό της.

Αντί αυτού, η πλήρης αδιαφορία από την πλευρά της συνεχίζει να συσσωρεύει αρνητικά αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους παραθαλάσσιους οικισμούς του παραλιακού μετώπου, καθώς κανένας σοβαρός και ενημερωμένος τουριστικός πράκτορας ή οργανισμός του εξωτερικού δεν πιστεύει πως μέσα σ' έναν κοινό κόλπο υπάρχει μόνο ρύπανση στο Στρατώνι και αντίστοιχα μόνο πεντακάθαρα νερά στην Ιερισσό. 

Δυο χωριά που απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα μεταξύ τους οδικώς και τα μισά χιλιόμετρα ακτοπλοϊκώς, καθώς και τα δύο (τρία μαζί με τα Ν. Ρόδα) βρίσκονται μέσα στον Ακάνθιο κόλπο.

Μακάρι, το δυσμενές παράδειγμα στον Δήμο Δίον Ολύμπου να αποτελέσει την αφορμή έτσι ώστε η νυν δημοτική αρχή ανεξαρτήτου προσδοκιών και αποτελέσματος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 να κάνει όσα δεν έκανε και ακόμη περισσότερα για να δοθούν και άλλες γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του δήμου που υπάρχουν και το αξίζουν με το παραπάνω και να αποκατασταθεί βεβαίως η τεράστια αδικία που συνέβη με το Στρατώνι. 

Να είναι σίγουροι οι της δημοτικής αρχής, πως ιδίως οι επαγγελματίες του τουρισμού θα την ευγνωμονούν.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τόπος μας δεν γνώρισε πιο καταστροφική δημοτική αρχή.
Το καμένη γη ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο απόλυτη ταύτιση με την πραγματικότητα.