Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ANTIGOLD: ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΙΣΠΝΕΟΥΝ... ΚΑΘΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΝΕ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν από λίγες μέρες, όπως διαβάσαμε metalleiachalkidiki, παρέα antigold από τα Μουδανιά ταξίδεψε μέχρι την Ολυμπιάδα και ειδικότερα στο μεταλλείο της για να κάνει με την κάμερα την συνήθη βόλτα που γίνεται τα τελευταία χρόνια περιμετρικά των εγκαταστάσεων των μεταλλείων Κασσάνδρας από αυτούς που μάλλον ζηλεύουν το έργο και την δόξα των «Επιθεωρητών Περιβάλλοντος».

Όπως ισχυρίζεται ο ακτιβιστής στην δημοσίευση που έκανε στο f/b του... μύριζε η λάσπη, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να το αποδείξει μέσα από τα πλάνα που τράβηξε, καθώς η τεχνολογία ακόμη στερεί από τους antigold αυτή την δυνατότητα.

Θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό το γεγονός, ο antigold ακτιβιστής να αισθάνεται άβολα, αμήχανα ή και να του προκαλείται... δυσοσμία έξω από ένα χώρο όπου διεξάγεται μια σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα, όπως είναι η μεταλλευτική.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι σύντροφοι της antigold συλλογικότητας τους είναι προφανώς συνηθισμένοι από τις Σκουριές, στην οσμή του δακρυγόνου, μετά από τις δεκάδες επεισοδιακές πορείες τους προς το εργοτάξιο και μετέπειτα μεταλλείο.

Χαρακτηριστικό είναι ένα ιστορικό, θα το χαρακτηρίζαμε, ντοκουμέντο, το οποίο τραβήχτηκε το 2014 στις Σκουριές και δείχνει μια ομάδα νέων να πανηγυρίζει στην ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία φωνάζοντας ένα σύνθημα, το οποίο μπορείτε να το ακούστε και εσείς φίλοι/ες αναγνώστες, αν πάτε με τον κέρσορα σας στο 1:29" για να ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά τον "ύμνο στην τοξικότητα":

"Πάνω που άρχισα να ξενερώνω, δακρυγόνο, δακρυγόνο... "




Το σίγουρο είναι ένα: Η antigold συλλογικότητα έχει βάλει στο μάτι την Ολυμπιάδα. Είναι το νέο επίκεντρο της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας τους σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένταση και διχασμό μεταξύ των κατοίκων της.

Είχαν προηγηθεί οι φωτογραφίες του Μαυρόλακκα σε "μαύρο" φόντο, οι οποίες διαψεύστηκαν πανηγυρικά από την πραγματικότητα και τώρα μας ήρθαν και οι δυσάρεστες οσμές.

Μένει να δούμε το τι θα επακολουθήσει...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας πληρωμένος και πορωμένος θα παραπληροφορούσε έτσι τον κόσμο.
Φεύγεις δηλαδή ο αναρχομπάχαλος από τα Μουδανιά και κάνει 170 χιλιόμετρα για να έρθει στην Ολυμπιάδα και να μας δείξει την απόλυτα φυσιολογική λάσπη που υπάρχει έξω από το μεταλλείο, που τα πάντα περνούν από διαδικασία πλύσης πριν την είσοδο τους σε αυτό για να διαδώσει την μυρωδιά.
Εδώ κανονικά πρέπει να άνοιξε η μύτη του γιατί είμαστε πεντακάθαροι εντός και εκτός μεταλλείου.
Στα μουδανιά δεν ξέρω γιατί αυτός ο αναρχομπάχαλος δεν ασχολείται με τα πασίγνωστα προβλήματα της περιοχής του.

Ανώνυμος είπε...

Στα Μουδανιά δεν τον παίρνει να κάνει τέτοιους "ηρωισμούς". Εκεί θα τις έτρωγε. Που να μιλήσει για το αρσενικό στο νερό ή να δείξει τα ελαιολύματα στα ρέματα;Νύχτα θα είχε φύγει.
Εδώ τους κανακεύουμε λές και πρόκειται για τίποτα αγαθιάρηδες, ενώ αυτοί μας δυσφημούν.