Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ



Υψηλό διετίας κατέγραψε ο χρυσός, μετά τη βουτιά των μετοχών στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, ο χρυσός, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων, στα 1.226,42 δολάρια η ουγγιά, ενώ είχε διατηρηθεί  κοντά στα 1.200 δολάρια από τα τέλη Αυγούστου, καθώς οι traders ζύγιζαν γεωπολιτικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ελκυστικότητα του μέταλλου ως καταφύγιου εναντίον της αύξησης των επιτοκίων.

Την Παρασκευή, οι τιμές υποχώρησαν 0,3% στα 1.220,40 δολάρια  μέχρι το μέσο της ημέρας στις ασιατικές αγορές, αλλά παρέμεναν έτοιμες για μια δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο.


Οι περισσότερες μετοχές της Ασίας και της Ευρώπης ανακάμπτουν μετά από το μεγαλύτερο sell-off στις παγκόσμιες μετοχές από τον Φεβρουάριο, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χρηματιστηριακών τίτλων των ΗΠΑ κατέγραψαν κέρδη και οι αποδόσεις του Δημοσίου κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι ράβδοι χρυσού κινήθηκαν με φρενήρεις ρυθμούς την Πέμπτη, καθώς η παγκόσμια αποστροφή κινδύνου έστρεψε τους επενδυτές σε ένα «ασφαλέστερο καταφύγιο», δήλωσε ο Lukman Otunuga, αναλυτής της έρευνας στην χρηματιστηριακή εταιρεία FXTM.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε στις 12 Οκτωβρίου, σημείωσε ότι «αν και οι τιμές του χρυσού είναι αισθητά πιο αδύναμες σήμερα το πρωί, οι ράβδοι εξακολουθούν να κινούνται πάνω από το επίπεδο των 1.213 δολαρίων»

Οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης χρυσού που παρακολουθεί το Bloomberg Ιntelligence επίσης κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2016 . Την Παρασκευή, η Randgold Resources κατέγραψε κέρδη 4%. Ακόμη, η μετοχή της Newcrest Mining, του μεγαλύτερου παραγωγού της Αυστραλίας, σημείωσε άνοδο κατά 3,3% και η Zijin Mining Group, κατέγραψε άνοδο 5,5% στο Χονγκ Κονγκ.


Πηγή ανάρτησης: insider.gr