Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΣΒΗΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ


Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την στιγμή το πύρινο μέτωπο που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής γής και απίστευτου φυσικού κάλλους στην Σιθωνία.

Ευτυχώς οι άνεμοι κόπασαν και δεν χρειάστηκε να τεθούν μέσα στην νύχτα που μας πέρασε σε εφαρμογή τα σχέδια που, εκπονήθηκαν από τις αρχές για την εκκένωση της Σάρτης, που από χθές με απόφαση της ΠΚΜ έχει κυρηχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε μέχρι το μεσημέρι να έχει τέθει υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που στην παρούσα φάση δέν έχει κανένα ενεργό μέτωπο παρα μόνο μικρο εστίες.

Το κάμπινγκ του Πλατανιτσίου παρά τους αρχικούς φόβους που έκαναν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή φαίνεται να γλίτωσε από αυτή.

Δυστυχώς ένα από τα ομορφότερα σημεία της χώρας μας κάηκε. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ίδια την φύση για την αναγέννηση του τόπου και η αρωγή προς αυτή την κατεύθυνση, σε όλους τους υγιείς πολίτες και πολιτικούς, που δεν πρέπει να επιτρέψουν με την χρήση νόμιμων μέσων να συμβεί στην Σιθωνία ό,τι συνέβει στην Κασσάνδρα μετά την φωτιά του Αυγούστου του 2006, όπου αντί για δέντρα φύτρωσε σκυρόδεμα και μπετόν...