Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΘΩΝΙΑ - ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙΤΣΙ


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4.40 το πρωί στην Σιθωνία και ειδικότερα στο πευκόφυτο δάσος του Πλατανιτσίου.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται περίπου στα 2 χιλιόμετρα και έκει προκαλέσει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στην περιοχή πνέουν ΒΔ άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ. 

Ήδη πυκνοί καπνοί έχουν διανύσει μια απόσταση 7 χιλιομέτρων που ισοδυναμεί με την απόσταση του Πλατανιτσίου από την Σάρτη έχοντας κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στον οικισμό. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει μεγάλες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές δασοπυροσβέστες της Σιθωνίας, οι οποίοι κυριολεκτικά δίνουν μια ανιση μάχη, αφενός λόγω του εξαιρετικά ευφλεκτου υλικού που είναι η πεύκη και αφετέρου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο ξέχωρα από το μικροκλίμα που δημιουργεί από μόνη της η φωτιά.

Όπως μάθαμε πρίν από λίγο δόθηκε εντολή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πετάξουν πάνω από την Σιθωνία και 4 καναντέρ, που σαν από ευτύχημα μέσα στο δυστύχημα που ζούμε βρίσκονταν στην Θεσσαλονίκη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αναμένεται να πέσουν πριν από το μεσημέρι.