Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ANTIGOLDGR.ORG ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!

O πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Σπ. Παυλίδης επιχείρησε να εξηγήσει
στον ιδρυτή του antigoldgr.org τι ακριβώς συμβαίνει με το ρήγμα της Ιερισσού. Μάταια...

Το President.gr και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μωυσής έφεραν στην δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο, που είναι βέβαιο πως θα συζητείται για πάρα πολύ καιρό.

Πρόκειται για ένα βίντεο που αποτυπώνει την αμήχανη εμμονή του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" απέναντι στην ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Σπύρος Παυλίδης στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην Θεσσαλονίκη με θέμα «ενεργά ρήγματα και επιπτώσεις στα τεχνικά έργα».

Όπως αναφέραμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μας, ο κ. Παυλίδης εξηγώντας τα εργαλεία που προσφέρει η επιστήμη της παλαιοσεισμολογίας για να συνταχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα ως προς την επαναληψιμότητα της ενεργοποίησης των ρηγμάτων και την εκτίμηση της επικινδυνότητας στάθηκε και στα σεισμικά ρήγματα της Χαλκιδικής και ειδικότερα της Ιερισσού .

Ό πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας τόνισε πως αφενός ο κάθε αντισεισμικός κανονισμός οφείλει να λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο του σεισμού σε κάθε είδους κατασκευή, είτε αυτός συμβεί αύριο, είτε σε 1.000 χρόνια από σήμερα, αφετέρου όμως το ρήγμα της Ιερισσού έχει ελάχιστη έως μηδενική πιθανότητα να δώσει ανάλογο σεισμό σαν του 1932, καθώς έχει εκτονωθεί πλέον.

Η επιστημονική ανακοίνωση της χρονιάς για την Χαλκιδική, κατά την άποψη μας, έγινε μπροστά στον ιδρυτή του antigoldgr.org. Ο ίδιος μάλιστα, όπως δείχνει το βίντεο, πήρε τον λόγο και επιχείρησε να αμφισβητήσει την επιστημονική ανακοίνωση του κ. Παυλίδη με την γενικότερη εμπειρία και άποψη περί σεισμών. (!!!???...)

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια στην προκειμένη περίπτωση. Δείτε φίλοι αναγνώστες στο σύνδεσμο που ακολουθεί, το βίντεο ντοκουμέντο και θα καταλάβετε όσοι ακόμη δεν έχετε καταλάβει ποια είναι τα "επιχειρήματα" των antigold απέναντι στην επιστημονική αλήθεια και πραγματικότητα εδώ και 2 δεκαετίες στην Χαλκιδική, αλλά και όπου αλλού αυτοί επιχειρούν να δώσουν τα... φώτα τους.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βίντεο για σεμινάριο στα σχολεία αυτό που βρήκε το President.
Το επόμενο καλοκαίρι η περιοχή μας θα βουλιάξει από βουδιστες,ινδουιστές,ινδιάνους και σαμάνους που θα έρθουν τάχα μου για σεμινάρια πνευματικής χαλάρωσης.
Η αλήθεια είναι πως θα τους φέρουν οι anti για να κάνουν βουντού...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με κάνει εντύπωση πως ο Τόλης δεν τόλμησε να αναφερθεί ονομαστικά στις απόψεις του Σ. Δημητριάδη, Κ. Παπαζάχου και του Αθηναίου του Χουλιάρα, που μας έχουν τρελάνει για την επικινδυνότητα του ρήγματος και τους σεισμούς και ότι στο προσεχές διάστημα είναι ικανό να κάνει προκαλώντας και περιβαλοντική καταστροφή λόγω του Κοκκινόλακα, του Καρατζά κλπ.
Γιατί; Και γιατί δεν πήγαν οι ίδιοι για να αντικρούσουν τις ανακοινώσεις του Παυλίδη;
Ή θα μας πουν ότι έλειπαν στο εξωτερικό για δουλειές???

Ανώνυμος είπε...

Τι κακό έχουμε κάνει και μας έχουν περικυκλώσει τσαρλατάνοι;

Γιώργος Μ. είπε...

Ο Σαράντης Δημητριάδης ήταν δίπλα στον Παπαγεωργίου αλλά δεν μίλησε.Μάλλον δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση με τον συνομότιμό του κύριο Παυλίδη.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:47μμ
Αυτές είναι φτηνές δικαιολογίες.
Η αλήθεια είναι πως ο Τόλης δεν αφήνει κανένα να πάρει το λόγο παρουσία του και πως η ανακοίνωση του Παυλίδη τους χάλασε την σούπα με σανό που πλασάρουν σε αφελείς και έχοντες άγνοια της γεωλογικής επιστήμης.
Πρέπει να βρούν νέο αφήγημα για να πατήσουν οι κινδυνολογίες τους.

Ανώνυμος είπε...

Τι τσαρλατάνος είναι αυτός που μιλάει στο όνομα των κατοίκων της Ιερισσού;
Ποιοι ακούνε τις ανοησίες του;