Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ"

Έγκαιρη ανίχνευση φωτιάς από αεροπλάνο της Αερολέσχης κατά τη διάρκεια περιπολίας

Δεν έκρυβε εκπλήξεις και η φετινή απολογιστική έκθεση της "Αερολέσχης Θεσσαλονίκης".

Για 4η συνεχή χρονιά η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", όπως η ίδια αναφέρει στην ετήσια αποτίμηση του έργου της, σήκωσε το οικονομικό βάρος αναφορικά με τις ανάγκες της σε δαπάνες καυσίμων και το φετινό καλοκαίρι στις συνολικά 50 πτήσεις που έκανε με 3 αεροσκάφη και 62 χειριστές για την προστασία από αέρος του φυσικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρά το γεγονός, ότι εδώ και 5 δεκαετίες οι εθελοντές πιλότοι της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης είναι οι σταθεροί αρωγοί των υπηρεσιών του κράτους στους τομείς της εναέριας πυροπροστασίας δασών, των θαλασσών από ρύπανση και αποστολών έρευνας, εντοπισμού και διάσωσης, αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί την επίσημη πολιτεία, που επιδεικνύει απόλυτη αδιαφορία απέναντι σ' αυτή την πολυεπίπεδη προσφορά.

Ωστόσο, τα μέλη της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τα έξοδα της συντήρησης των σκαφών και των δαπανών σε καύσιμα μένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες τους και ενημερώνουν τις αρχές της πολιτείας πως παραμένουν στο πλευρό τους για την αντιμετώπιση όποιας έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Ακολουθεί ολόκληρη η απολογιστική έκθεση της "Αερολέσχης Θεσσαλονίκης".



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε ότι το κράτος είναι χρεοκωπημένο. Οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και οι κοινωνικές συλλογικότητες που ενδιαφέρονται για την σωτηρία των δασών δεν θα έπρεπε να στηρίξουν το εθελοντικό έργο της αερολέσχης, που αρχίζει από το περιαστικό δάσος του Σειχ Σου και καταλήγει στον Άθωνα?
Που είναι το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων"? Που είναι ο "σύλλογος φίλων Χαλκιδικής? Που χάθηκε ο ποδηλατικός σύλλογος της Ιερισσού "cardusbikes"? Που χάθηκε το "Κοινωνικό Ιατρείο" της Θεσαλονίκης?
Είναι σύλλογοι κ ΜΚΟ που αποδεδειγμένα έχουν καλό ταμείο και υποτίθεται ότι είναι αλληλέγγυες σε όσους καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν το περιβάλλον...
Που χάθηκαν όλοι αυτοί οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ???
Μπράβο στον Χρυσό που τους βάζει για ακόμη μια φορά τα γυαλιά.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν υπάρχει κράτος και ούτε θα υπάρξει ποτέ ξανά με τα χάλια που έχουμε, μακάριο Χρυσός να επεκτείνει την συνεργασία του με την Αερολεσχη όλο τον χρόνο και ιδίως σε μέρες υψηλού κινδύνου.

Η Σιθωνία μας δεν κάηκε ούτε Ιούνιο,ούτε Ιούλιο,ούτε Αυγουστο,ούτε καν Σεπτέμβριο,αλλά τέλη Οκτωβρίου.

Mαντεμοχωρίτες με τους antigold μην ασχολείστε.Πέρα από ψέματα δεν έχουν κάτι άλλο να πουν.Αξία τους δίνουμε.