Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ"


Ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έδωσε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή "Άλλη διάσταση" της ΕΡΤ1 και μεταξύ άλλων μίλησε και για την επένδυση της Eldorado Gold στην ΒΑ Χαλκιδική αναφέροντας τα εξής:

 «Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια χώρα σε ορυκτό πλούτο. Υπάρχει μια ιστορικότητα γύρω από τα μεταλλεία σ΄ αυτή τη χώρα, με τα υπέρ και τα κατά της. Κοινός τόπος είναι δεν υπήρχε ισχυρή πολιτική για τον ορυκτό πλούτο. 

Μόνιμη επωδός κριτικής τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν η αξιοποίηση με καθετοποιημένο τρόπο του ορυκτού πλούτου της χώρας, δηλαδή να μπορεί η Ελλάδα να έχει καθετοποιημένες δραστηριότητες που θα της δίνουν προστιθέμενη αξία αντί να παίρνει το μετάλλευμα και να το εξάγει.

Αυτό το πνεύμα έχει πρυτανεύσει, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά, και στη συζήτηση στην περιοχή. Εμείς θέλουμε μια καθετοποιημένη μονάδα η οποία να προσθέτει πλούτο και, ταυτόχρονα, μόνο υπό αυτούς τους όρους θα θέλαμε να δούμε την πλήρη ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης. 

Πλέον, έχουμε εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία μας και με το νόμο που ψηφίσαμε πέρυσι για την αξιοποίηση ορυχείων και κάθε μορφής δραστηριότητας έχουμε, έναν ενιαίο κώδικα με σαφές πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε στο μέλλον».

Όσοι επιθυμείτε να μάθετε τι άλλο δήλωσε ο κ. Σταθάκης για τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κρατάνε τις άδειες τότε αφού θέλουν να γίνει καθετοποίηση της παραγωγής;
Αυτό πότε θα μας το εξηγήσούν;

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον καταλαβαίνει ο Σταθάκης μιλάει για το θέμα, χωρίς να λέει τίποτα.
Συμπέρασμα; Η επένδυση με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πρόκειται να προχωρήσει.