Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΝΑ ΠΩΣ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ "ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ" ΤΟΥΣ ANTIGOLD ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Πρόσφατα η Ελληνικός Χρυσός ανέβασε στο ανανεωμένο ιστολόγιο της ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού, μέσα στο οποίο απεικονίζονται με αεροφωτογραφίες οι φάσεις του έργου αποκατάστασης της λίμνης τελμάτων της Ολυμπιάδας.

Οι φάσεις αυτές είναι από το 2004 όταν και ανέλαβε η εταιρεία την διαχείριση των Μεταλλείων Κασσάνδρας, μέχρι και τις μέρες μας, όπου πλέον εκεί όπου κάποτε υπήρχαν αρσενοπυρίτες από την εποχή του Μποδοσάκη, πλέον το 70% της έκτασης των 300 συνολικά στρεμμάτων έχει καλυφθεί από πράσινο και φυτά τοπικής χλωρίδας.

Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν έργο τεράστιας αξίας και σημασίας, αν μεταξύ άλλων αναλογιστούμε και ξαναθυμηθούμε τι υποστήριζε το "Fake Ypeka", κατά κόσμον "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", για παράδειγμα το 2006 και πιο συγκεκριμένα λίγες μέρες μετά την καταστροφική νεροποντή της 8ης Οκτωβρίου, όπου στην κυριολεξία πνίγηκε η Ολυμπιάδα!

Τότε ο ιδρυτής του antigoldgr.org με αφορμή την υπερχείλιση του Μαυρόλακκα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από τον τότε χώρο απόθεσης των τελμάτων βρήκε την ευκαιρία να παίξει τα προπαγανδιστικά παιχνίδια του...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 11/10/2006: «ΤΟΞΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ!»

Αυτό ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία», Τρεις ακριβώς μέρες μετά τη θεομηνία. Δεν είχαν απαντληθεί καλά-καλά τα νερά και οι λάσπες από τα σπίτια των πλημμυροπαθών. 

Δεν είχε ξεκινήσει καν η καταμέτρηση των ζημιών σε περιουσίες και καλλιέργειες και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός, ανταποκρινόμενος και στην «πάγια ανάγκη» των μέσων ενημέρωσης για εμπορία φόβου και τρόμου, πάει την ιστορία εκεί, που τον «ενδιαφέρει»..., εκεί που τον «πονάει»... Φυσικά αυτό που τον πονούσε από τότε ήταν να μην αρχίσει ΠΟΤΕ, η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Μαδεμοχώρια.

Την επόμενη ακριβώς μέρα γράφει η εφημερίδα δίνει συνέχεια στο θέμα. Τίτλος του άρθρου της: «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ», ενώ στο δημοσίευμα γράφονται τα εξής:...,

« ... Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν οι φορείς της Χαλκιδικής, μετά το δημοσίευμα της «Μ», για τον κίνδυνο να καταρρεύσει το φράγμα, που συγκρατεί τα τοξικά απόβλητα του εργοστασίου μεταλλεύματος της Ολυμπιάδας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών...»

Το εμπόριο τρόμου του antigoldgr.org σε τίτλους εφημερίδων εκείνης της περιόδου
Στη συνέχεια του άρθρου, συμπεριλαμβάνονται και δηλώσεις του τότε δημάρχου Σταγίρων – Ακάνθου Μιχ. Βλαχόπουλου, ο οποίος έλεγε τότε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η βροχή προκάλεσε προβλήματα, μακριά από το φράγμα και τη λίμνη τελμάτων. Προφανώς ορισμένοι θέλουν να δυσφημίσουν την περιοχή, τους οποίους καταγγέλλω δημόσια, διότι κινούνται μεθοδευμένα ενόψει των δημοτικών εκλογών...» Κανένα επιπλέον σχόλιο από την πλευρά μας. Ο νοών νοείτο...

Η προπαγάνδα όμως του «παρατηρητηρίου…» δεν σταμάτησε εκεί. Τι άλλο έκανε; Διεύρυνε τα όρια αυτής της «καταστροφής».... Ας δούμε πως:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 31/12/2010: «ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»

Σε αυτό της το άρθρο η εφημερίδα, δημοσιεύει την καταγγελία του «Παρατηρητήριου Μεταλλευτικήών Δραστηριοτήτων», σύμφωνα με την οποία «...το φράγμα των τοξικών αποβλήτων του μεταλλείου θεωρείται διαβρωμένο και επικίνδυνο». Στο ίδιο άρθρο η ίδια «οικολογική οργάνωση» κάνει λόγο «για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε Στρυμονικό Κόλπο και Βόρειο Αιγαίο...»


Καμία επιστημονική ένδειξη η απόδειξη. Μόνο κινδυνολογίες καταστροφολογικές θεωρίες και τίποτα άλλο. Ικανές όμως για να σπρώξουν και άλλα ΜΜΕ, στην παγίδα της διασποράς ψευδών θεωριών και εικασιών. Κραυγαλέο παράδειγμα η εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», η οποία στις 14/01/2007, τη θεωρία... του ιδρυτή του antigoldgr.org  την έκανε πηχυαίο τίτλο: 

«ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ»(!!!) 

Γι' αυτό το λόγο θεωρούμε πως το περιεχόμενο του βίντεο που ακολουθεί συνιστά την καλύτερη απάντηση της φύσης και της συνεργούμενης σε αυτή επιστήμης απέναντι στους τόνους λάσπης και κινδυνολογίας που έριξε το antigoldgr.org και οι δορυφόροι του για να πλήξουν την σημαντικότατη περιβαλλοντική φροντίδα που παρέχει η επένδυση και η τρέχουσα μεταλλευτική δραστηριότητα στο περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι φρίκη έχουμε ζήσει ως κοινωνία με αυτούς τους απίστευτους τύπους;

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ. ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.