Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΣτΕ: ΕΚΔΙΚΑΣΕ 3 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ...


Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τις λεγόμενες άδειες ρουτίνας των Σκουριών είναι πλέον n Ελληνικός Χρυσός. Η θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold βρέθηκε για μία ακόμη φορά ενώπιον του Ε’ τμήματος του ΣτΕ μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο. Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας αφορούσε πέντε προσφυγές και από την πλευρά του Δημοσίου ζητήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για όλες.

Τελικά όμως εκδικάστηκαν οι τρεις των Σκουριών, για τις οποίες αναμένεται να βγει απόφαση έπειτα από τρεις έως πέντε μήνες, ενώ αναβλήθηκαν οι άλλες δυο προσφυγές.

Αναλυτικά, η ακροαματική διαδικασία αφορούσε τις αιτήσεις περί τροποποίησης και περί παράτασης ισχύος της άδειας εγκατάστασης του εργοστασίου εμπλουτισμού καθώς και περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Από την άλλη πλευρά, η αίτηση ακύρωσης της Ελληνικός Χρυσός κατά της από 2/1 1/2016 απόφασης απόρριψης της αίτησης θεραπείας για το ζήτημα της μεταλλουργίας («απόφαση Σκουρλέτη») αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου. 

Πρόκειται για βασική εκκρεμότητα που αφορά την αδειοδότηση της μονάδας μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο, όπου θα πραγματοποιείται η επεξεργασία των συμπυκνωμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών.

Επίσης για τον Μάιο αναβλήθηκε η συζήτηση αίτησης πολιτών για την ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης «επικινδύνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα».

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 7/2/2019]

Αναδημοσίευση από: xrysoselladas.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο. Το μαρτύριο της σταγόνας θα κρατήσει μέχρι τότε.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι την ίδια στάση που κρατάνε για τις Σκουριές, να την κρατούσαν για την Μακεδονία μας, που την ξεπούλησαν.

Ανώνυμος είπε...

Να σοβαρευτούμε.
Οι Σκουριές γέννησαν αγωνιστές.
Η Μακεδονία γέννάει ακραίους και φασίστες.