Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ANTIGOLD ΣΕΙΣΜΟΛΑΓΝΙΑ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις μας κάναμε αναφορά στο εκπληκτικό κατασκεύασμα της ΕΡΓΟΣΕ, που δεν είναι άλλο από την τοξωτή "σιδηροδρομική γέφυρα 26", η οποία θα συμβάλει στον μέγιστο εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Αθηνών, όπως επίσης και στην περαιτέρω χρονική μείωση της διαδρομής.

Η γέφυρα αυτή είναι ξεχωριστή, καθώς είναι "μονωμένη σεισμικά", όπως ανέφερε σε ζωντανή μετάδοση με την ΕΡΤ δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, αφού είναι κατασκευασμένη επάνω στο σεισμικό ρήγμα της Εκκάρας Φθιώτιδας, που το 1954 έδωσε σεισμό μεγέθους 7 ρίχτερ.

Αυτό το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο σε συνδυασμό με τα όσα υποστηρίζουν κατά καιρούς οι antigold σεισμολάγνοι για τα εξίσου υπερσύγχρονα και σεισμικά μονωμένα φράγματα στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής, γέννησαν ποικίλα σχόλια τα οποία τα αναδημοσιεύουμε.

Το συμπέρασμα είναι πως ο κόσμος δεν καταπίνει πια αμάσητη την antigold επιχειρηματολογία και προπαγάνδα, που στόχο έχει τον διωγμό της πανάρχαιης μεταλλευτικής δραστηριότητας από την ΒΑ Χαλκιδική. Το παραμύθι έχει δράκους, όταν κάποιος ή κάποιοι ζουν από αυτούς.

Ακολουθούν όλα τα σχόλια και από τις 2 αναρτήσεις

Ανώνυμος είπε...
Πιστοποιητικά στατικότητας πήρε η ΕΡΓΟΣΕ από αντιγκολντ και τις υπηρεσίες του δήμου αριστοτέλη; Των πιο ειδικών για κατασκευές επάνω σε σεισμικά ρήγματα;
4 Φεβρουαρίου 2019 - 9:17 π.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το τεράστιο έργο που έγινε στην Φθιώτιδα, ας το επικαλεστεί η εταιρεία στο ΣτΕ , πέρα από τα δικά της στοιχεία και επιχειρήματα. Βουλώνει στόματα η εργοσε. Δεν μπορεί να σταματάνε το έργο στην Χαλκιδική επειδή το κάνει ιδιώτης και στην Φθιώτιδα να έχει τελειώσει μέσα σε 3 χρόνια γέφυρα μισού χιλιομέτρου χτισμένη πάνω σε ενεργό ρήγμα που έδωσε σεισμό 7 ρίχτερ την δεκαετία του 50.
4 Φεβρουαρίου 2019 - 9:47 π.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Για τα φράγματα σε Κοκκινόλακα και Καρατζά Λάκκο οι πανεπιστημιακοί που χρησιμοποιεί ο Τόλης έχουν εκφωνήσει πύρινους λόγους κατά της κατασκευής τους επειδή εφάπτονται με το ρήγμα της Ιερισσού και επειδή μπορεί να ξαναγίνει σεισμός μετά από εκείνον που έγινε το 32, αν και ο καθηγητής Παυλίδης το αποκλείει.
Η γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ που χτίστηκε επάνω σε ρήγμα που έδωσε σεισμό 7 ρίχτερ το 54, πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κρατικές υπηρεσίες έδωσαν το οκ για να γίνει;
Πως δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο στην Λαμία Τσελέντης, Χουλιάρας και λοιποί σεισμολόγοι;
Εδώ κάτι δεν κολάει με τους οικολόγους μας.
4 Φεβρουαρίου 2019 - 8:04 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
H βουλευτίνα μας δεν θέλει φαραωνικά έργα. Θέλει ανάπτυξη με κάνναβη, κίτρινα φασόλια και rooms to let.
Τι δεν καταλαβαίνετε;
4 Φεβρουαρίου 2019 - 8:33 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Δηλαδή αν η εταιρεία έφερνε για ανάδοχο εργολάβο την εργοσέ μπορεί να γλυτώναμε την γκρίνια και την αντίδραση των αντι;
Αν γίνεται ας το κάνει.Δεν έχει να χάσει τίποτα.Μόνο να κερδίσει.Θα πέσουν οι μάσκες.
4 Φεβρουαρίου 2019 - 9:29 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
κόρακας ( δημόσιος υπάλληλος - δημοσιογράφοςερτ ) κοράκου(δημοσίου έργου )μάτι δεν βγάζει.
5 Φεβρουαρίου 2019 - 9:55 π.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Ντροπή
5 Φεβρουαρίου 2019 - 12:12 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
ΌΛοι αυτοί στην ερτ θα έπρεπε να ντρέπονται
Εδώ ξέρουν ξέρουν να γλίφουν και να εγκωμιάζουν τους εργαζόμενους στην γέφυρα.
Τους άντρες μας που εργάζονται στο μεταλλείο τους σύγκριναν με εμπόρους ναρκωτικών.
Ξεδιάντροποι.
5 Φεβρουαρίου 2019 - 2:17 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Σιγά μην κάτσουν και κάνουν έρευνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ότι τους ΄δίνουν μας το σερβίρουν αμάσητο για εμάς τα πρόβατα εκείνοι που είναι τα πιο μεγάλα πρόβατα.
Το αστείο είναι ότι κάποτε ένας από αυτούς σε μια ζωντανή μετάδοση κούνησε το δάχτυλο στους εργαζόμενους στα μεταλλεία ότι ταυτιζόμαστε με την εργοδοσία, όταν αυτοί καταπίνουν ακόμη και καμήλες για να παραστήσουν τους δημοσιογράφους.
ΝΤΡΟΠΗ!
5 Φεβρουαρίου 2019 - 6:47 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Αν είχε τολμήσει δημοσιογράφος της ΕΡΤ να πεί την αλήθεια για τις σκουριές και την επένδυση γενικά θα τον είχε φάει το σκοτάδι.
5 Φεβρουαρίου 2019 - 10:16 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
Εμείς οι μηχανικοί πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες παραταξιακές και συντεχνιακές διαφορές και να ενωθούμε αφήνοντας κατά μέρος τις ταμπέλες περί μηχανικών δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.
Αν δεν τα καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό, ας μην ξαφνιαστούμε δυσάρεστα αν η επιστήμη και το έργο μας, αξιολογείται από Καρανίκες και Χίους.
6 Φεβρουαρίου 2019 - 12:49 μ.μ. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του οασπ ευθύμης λέκκας χαρακτήρισε "εγκληματική ανευθυνότητα" να μιλάνε επιστήμονες σεισμολόγοι για σεισμούς, όπως οι αστρολόγοι για τα ζώδια.
Ξέρει ο κ. Λέκκας ότι στην Χαλκιδική υπάρχουν συνάδελφοι του που έχουν κάνει καριέρα με τα "αν" και τα "ίσως" και τα "μπορεί";
Πολίτες ακούστε τον και διαδώστε τον.

https://www.protagon.gr/epikairotita/lekkas-egklimatiki-anefthynotita-na-milane-gia-epikeimeno-megalo-seismo-44341777456?fbclid=IwAR0FYlrXvob907YLpMi4XmWmR-Bl87C3_bmBkVrph8n6xUEs3Bfmg8rP3DU

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία μπορεί να βαρέθηκε, όμως το οικονομικό συμφέρον πάντα θα είναι εκείνο που θα καπελώνει το δίκαιο και το σωστό.
Σκεφτείτε μόνο πόσοι συνδημότες μας απο gold έγιναν antigold και από antigold σε gold επειδή τα οικονομικά τους συμφέροντα άλλαξαν πλευρά.
Αυτές τις αξίες εδραίωσε η μεταπολίτευση και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

ΌΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΟΡΟΣ VIA MKO) ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.