Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ "ΑΝΗΣΥΧΕΙ"...


Ανησυχεί για «τις ζωές μας» ο Δήμος Αριστοτέλη και μέσω δελτίου τύπου από το Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο «να αναλάβουν τις ευθύνες τους  πριν να είναι πραγματικά αργά για τη Χαλκιδική. Είναι καιρός να σταματήσουν να παίζουν με το μπαλάκι των ευθυνών και της αδράνειας για ένα ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας»!!!.

Άλλη μια ευκαιρία για σπέκουλα έδωσε στον antigold Δήμο μας το τραγικό ατύχημα στη Βραζιλία με την κατάρρευση του φράγματος στο ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος. που στοίχισε ανθρώπινες ζωές.

Αμέσως ο Δήμος (δηλαδή ο κος Ζουμπάς και οι συν αυτώ), είδαν την επερχόμενη καταστροφή και στην Χαλκιδική με τα υπό κατασκευή φράγματα της Ελληνικός Χρυσός. Απευθυνόμενος σε αφελείς, φανατικούς antigold και εύπιστους, χρησιμοποιεί το απλοϊκό επιχείρημα ορυχείο εκεί, ορυχείο και εδώ, φράγμα εκεί φράγμα και εδώ, ατύχημα εκεί, ατύχημα κι εδώ…


Ο Δήμος δεν θέλει να γνωρίζει πως στην Βραζιλία δεν χρησιμοποιούν το αυστηρό ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τα φράγματα απόθεσης τελμάτων. Ούτε πως οι –υπεύθυνες– εταιρείες είναι σήμερα πλέον εφοδιασμένες με τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα (ISO 14001 κλπ) και τα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν πλέον τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (2004/35/ΕΚ) και τα Εξορυκτικά Απόβλητα (2006/21/ΕΚ).  

Ούτε πως στην ΕΕ, στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2006/21/ΕΚ, έχουμε νέο σχετικό BREF όπου περιγράφονται οι βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές (ΒΔΤ), όσον αφορά στη διαχείριση των στείρων εξόρυξης και των αποβλήτων κατεργασίας (τελμάτων) που παράγονται από τις εξορυκτικές δραστηριότητες. 

Και σίγουρα δεν θέλει να γνωρίζει πως σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στην περίπτωση της Χαλκιδικής, εφαρμόζεται η τεχνολογία της “ξηρής απόθεσης”, μετά από ξήρανση σε φιλτρόπρεσσες, όπου αφαιρείται μεγάλο ποσοστό της υγρασίας και η απόθεση είναι σε ημίξηρη κατάσταση με επιπλέον συμπίεση.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πέσει στην αντίληψη των δημοτικών μας αρχόντων… Αυτοί βλέπουν μόνο το φράγμα και το ατύχημα στην Βραζιλία… Δεν θέλουν να γνωρίζουν τίποτα άλλο…

Πηγή ανάρτησης: metalleiachalkidikis.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κυρίες όμως από τα πάνω χωριά δε φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα όταν καλούν τον Τσακνή (!!!), που πολέμησε και πολεμά το ψωμί, το μέλλον και τον τόπο τους, σε εκδηλώσεις πολιτισμού! Μάλιστα όταν του δίνουν λόγο και βήμα να αναπτύσσει τις "ενωτικές" του απόψεις για την "πρόοδο" !!! της περιοχής είναι σα να έχουν αναλάβει τη δωρεάν προώθησή του στα βόρεια. Αλήθεια, οι κυρίες των κάτω χωριών συμπεριφέρονται ανάλογα στο Βαλιάνο? …… Γιατί ο τοπικός πολιτικός πολιτισμός εξακολουθεί να απευθύνεται μόνο σε πρόβατα!

Ανώνυμος είπε...

O ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Τσακνής τί θέση έχει πάρει είπαμε για το Σκοπιανό; Ω ναι, ξέχασα το θέμα αυτό δε χρήζει ανησυχίας...

Ανώνυμος είπε...

Για το μόνο που ίσως ανησυχούν στο δήμο είναι μη τυχόν και ξυπνήσουν τα πρόβατα και ψηφίσουν όπως τους αξίζει ΄κυρίως για τα 5 χρόνια ανυπαρξίας στα βόρεια χωριά.

Ανώνυμος είπε...

Από την πολύ την ανησυχία .....μας προτείνει να βόσκουμε κατσίκες και αγελάδες.Δώστε κύριοι εναλλακτικές λύσεις & υποδομές ΤΩΡΑ !!! Βαρεθήκαμε όλοι να ακούμε περιπατική διαδρομή στα Στάγειρα...ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΥΣΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΛΟΓΙΆ ΕΊΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

η περιπατητική διαδρομή στα Στάγειρα χαρτογραφήθηκε με πρωτοβουλία και προσωπική εργασία των τοπικών κοινοταρχών και δεν αποτελεί δημιούργημα του Δήμου. Απλά, οι άνθρωποι κλέβουν τις ιδέες, κλέβουν τα δικαιώματα, κλέβουν τον κόπο των ντόπιων που επένδυσαν στον τόπο τους, κλέβουν το όραμα όσων αγαπούν την πατρίδα και το δείχνουν στην πράξη. Γιατί το δικό τους μυαλό είναι άδειο, κενό και το ενδιαφέρον τους ψεύτικο και επιφανειακό.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος προπαγανδίζει και συκοφαντεί συτηματικά και ασύστολα αγνοώντας επιδεικτικά την πραγματικότητα. Η εταιρεία που στα τσακίδια είναι για να απαντήσει; Γιατί τη νύφη τη πληρωνούμε όλοι εμείς που χάσαμε τη δουλειά μας. Ξεφτίλα απο όλες τις απόψεις και τίποτα παραπάνω.