Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ: "Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ 'ΑΥΓΗΣ' ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"


Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας στο δήμο μας επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας και της λογικής. Αυτόν που οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας και εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών μας. Αυτόν που βοηθά την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Να γίνει μια χώρα παραγωγική, αξιοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων πλουτοπαραγωγικών της πόρων.

Αντιμετωπίσαμε  τη βία, τη μισαλλοδοξία, το λαϊκισμό και την εξαπάτηση, ως μέσα προσωπικής προβολής και πολιτικής σταδιοδρομίας.

Υπέστημεν, εμείς και οι οικογένειές μας, μια πρωτοφανή επίθεση,  συνεχή  δυσφήμιση, συκοφαντίες,  ύβρεις και  προσωπικές  απειλές.


 Στο κλίμα αυτό, το επίσημο κομματικό έντυπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η εφημερίδα «ΑΥΓΗ», δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τις σελίδες της διαδίδοντας και δημιουργώντας  αθλιότητες σε βάρος μας.

Στις 23.10.2013, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αυτής, στον ίδιο ολισθηρό δρόμο με τον  υβριστή και συκοφάντη Καμμένο, αναφέρονταν στη δημοτική μας αρχή  και παρουσίαζε το Δήμαρχο ως διαπλεκόμενο και ανέντιμο πολιτικό, που έχει ταχθεί στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων και δη στη «νομιμοποίηση» δραστηριοτήτων που φέρονταν να βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Ισχυρίζονταν ότι η δημοτική μας αρχή λειτουργούσε «για να σώσει το χρυσάφι των Καναδών και του Μπόμπολα», ότι «Καταπίνει το αρσενικό για να προστατέψει τα αφεντικά του», ότι «Τώρα που οι επενδύσεις έχουν γίνει η εθνική μας εμμονή, που χρήμα να μπαίνει κι ας είναι βρώμικο κι ας είναι περιβαλλοντοκτόνο κι ας είναι ανθρωποκτόνο, οι Πάχτες θα ξεπροβάλλουν από το έδαφος σαν τα μανιτάρια».

Παρουσιάζονταν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη να χρησιμοποιεί το αξίωμα, ώστε να ενεργεί ως εκπρόσωπος των κατονομαζόμενων ιδιωτικών συμφερόντων οι δραστηριότητες των οποίων θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, καθώς και τα δημόσια περιβαλλοντικά αγαθά.

Καταγγείλαμε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της «ΑΥΓΗΣ» ως  ψευδές και συνεπώς συκοφαντικό και ότι προβλήθηκε ύστερα από διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών. 

Προκειμένου να παρουσιαστεί ο Δήμαρχος Αριστοτέλη ως διαπλεκόμενος και ενεργών κατά παράβαση του δημόσιου συμφέροντος, καταχρώμενος την εξουσία του, δε δίστασαν να παραβιάσουν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική  δεοντολογία και τον ποινικό νόμο. Παρά το ότι ζητήσαμε εγγράφως τη δημόσια συγνώμη και την αποκατάσταση της αλήθειας, αυτό δεν έγινε. Έτσι υποχρεωθήκαμε και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψή μας..

Σήμερα, μετά από έξι  χρόνια, αποδόθηκε  η Δικαιοσύνη. Στο σκεπτικό της με αριθμό 2553/2019 απόφασης του αστικού δικαστηρίου, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών,  που καταδικάζει την «ΑΥΓΗ», βρίσκει κανείς την ουσία του θέματος:  

«…κατόπιν των ανωτέρω αποδεικνύεται ότι τα αναφερόμενα στο επίδικο άρθρο για τον ενάγοντα είναι ψευδή… Το γεγονός όμως ότι ο ενάγων παραβαίνει το καθήκον του ως δήμαρχος, ολιγωρεί και δεν προστατεύει την υγεία των δημοτών προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, είναι γεγονός που βλάπτει την τιμή και την υπόληψη του ενάγοντα…. 

Προκύπτει κατά τρόπο σαφή η διάθεση να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του ενάγοντα, ο οποίος παρουσιάζεται ως διαπλεκόμενος πολιτικός και εξαρτώμενος από άλλες πηγές εξουσίας… 

Για τις ως άνω, δε, εξυβριστικές εκφράσεις, υπό την έννοια που χρησιμοποιήθηκαν, δεν αίρεται ο άδικος χαρακτήρας της αξιόποινης πράξης της εξύβρισης, γιατί δε διατυπώθηκαν από δικαιολογημένο ενδιαφέρον. 

Υπό τις εκτεθείσες περιστάσεις το επίδικο δημοσίευμα προκάλεσε σοβαρή προσβολή στην προσωπικότητα του ενάγοντος ως ηθικό και κοινωνικό αγαθό του τελευταίου…».

Η Δικαιοσύνη, σε αντίξοες συνθήκες, στέκεται όρθια. Μετά την ευθεία απόρριψη των, αντιστοίχου περιεχομένου και ιδίων κινήτρων,  καταγγελιών του Καμμένου από την Εισαγγελία της Χαλκιδικής, ως αβάσιμων και αυθαίρετων, οι υβριστές μας μένουν για άλλη μια φορά έκθετοι  για την αυθαιρεσία  των πράξεων και των λόγων  τους. Για το κακό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στον τόπο και τους δημότες   μας.

Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας.

Είναι μια ευθύνη που έχουμε αναλάβει και συνεχίζουμε να υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα.

                                         

                      Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

                                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΤ. ΠΑΧΤΑΣ