Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΩΡΙΜΑΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η κ. ΙΓΓΛΕΖΗ?

Αναμνηστική φωτογραφία επισήμων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων
 για την 25η Μαρτίου στον Πολύγυρο

Πολλές φορές από αυτό το blog έχουμε ασκήσει κριτική στην κ. Ιγγλέζη με αφορμή τις επίσημες τοποθετήσεις της σε ότι αφορά την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική.

Ήρθε η στιγμή να της πιστώσουμε και κάτι θετικό. Ποιο είναι αυτό; Η πολιτική ωριμότητα που επέδειξε ανήμερα την 25η Μαρτίου μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε στον Πολύγυρο κατά την κατάθεση στεφάνου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης  από το συγκεντρωμένο πλήθος για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κ. Ιγγλέζη παρότι διαθέτει ένα εκρηκτικό ταμπεραμέντο δεν αντέδρασε ούτε σε πρώτο χρόνο, ούτε σε δεύτερο χρόνο με σχόλια και τοποθετήσεις στο διαδίκτυο σε βάρος όλων όσων νιώθουν αγανάκτηση και απογοήτευση για την Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας τους είτε «ακροδεξιούς», είτε «ακραίους», είτε «φασίστες». Και μπράβο της.

Ίσως η κ. Ιγγλέζη να αντελήφθη, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επί της ουσίας, δεν τήρησε τίποτα από όσα πρέσβευε ως αντιπολίτευση στο ζήτημα των διαβουλεύσεων της κεντρικής εξουσίας με την κοινωνία σε θέματα μείζονος εθνικής και κοινωνικής σημασίας. Πρεσβεύματα που έκαναν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να πιστέψει πως με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το κράτος θα σέβονταν απόλυτα τα θέλω και τις επιταγές του.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ολόκληρη η Ελλάδα και οι Έλληνες βρίσκονται στο πόδι, αφού για ένα τόσο ευαίσθητο Εθνικό ζήτημα η κυβέρνηση προχώρησε σε συζητήσεις και συμφωνία με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, χωρίς να ζητήσει την άποψη του λαού για να αποκτήσει την δέουσα νομιμοποίηση στις ενέργειες της.

Πριν κλείσουμε την ανάρτηση μας και πάλι αποδίδουμε τα εύσημα στην κ. Ιγγλέζη με την ευχή η εξουσία να την ωρίμασε πολιτικά. Αν κάτι προκάλεσε εντύπωση πάντως, ήταν η παρουσία σχεδόν 50 αστυνομικών που διατέθηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την φύλαξη της κ. Ιγγλέζη.

Πολλοί ήταν αυτοί στον Πολύγυρο που χαρακτήρισαν υπερβολική την πολυπρόσωπη αστυνομική παρουσία που διατέθηκε για την κ. Ιγγλέζη σε μια πόλη με πολλούς πατριώτες μεν, εξαιρετικά φιλήσυχους δε, όπως είναι αυτοί που κατοικούν στην  όμορφη πρωτεύουσα τη Χαλκιδικής.

Εκτός κι αν η κ. Ιγγλέζη έχει δεχθεί απειλές για την ζωή της κάτι που το απευχόμαστε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε η Ιγγλέζη έβριζε την αστυνομία και πήγαινε στον Πολύγυρο για να διαμαρτυρηθεί για προσαγωγές και εξετάσεις dna.
Προχθές δεν είχε κανένα πρόβλημα να την συνοδεύουν 50 νοματαίοι.
Αυτή είναι η ζωή. Σκληρή αλλά δίκαιη.
Μεγάλη μπουκιά φάε.Απέφυγε τα μεγάλα λόγια.