Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα πλήρες πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη καταρτισμένο με τη συνδρομή επαγγελματιών του κλάδου και ιδιαίτερα των στελεχών του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ουρανούπολης.

Μάλιστα κατέθεσε και την πρότασή του για κοινό πρόγραμμα δράσης ορεινών και παραθαλάσσιων τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της πρώτης ετήσιας τουριστικής καμπάνιας που θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Αριστοτέλη, εκπέμποντας ενεργά το μήνυμα πως η τοπική κοινωνία έχει ανακτήσει την ηρεμία της και είναι ενωμένη ξανά, με στόχο την κοινή προκοπή και στον Τουρισμό και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για να μπορέσουν οι νέοι του Δήμου Αριστοτέλη να σχεδιάσουν το μέλλον τους στον τόπο τους.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στα δύο οικουμενικής ακτινοβολίας «κεφάλαια» του Δήμου, χαρακτήρισε μελλοντική «ναυαρχίδα» του συνεδριακού τουρισμού, το σχεδιαζόμενο Αριστοτέλειο Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας, το οποίο όμως περιλαμβάνει και πεδία δράσης που θα δημιουργήσουν «ένα παγκόσμιο ποιοτικό target group τουριστικής στόχευσης, πέραν των συνεδριακών πλαισίων».

Επίσης προανήγγειλε τη σύσταση Κέντρου Αθωνικών Μελετών που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη σχέση του Δήμου με το Άγιον Όρος και το ρόλο που έχει ως «κατώφλι» της Κιβωτού της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Βαλιάνος ανακοίνωσε ότι ως Δήμαρχος θα προχωρήσει στη σύσταση Διεύθυνσης Τουρισμού που θα επικουρείται από την Επιτροπή Τουριστικής Πολιτικής, ένα συμβουλευτικό όργανο αποτελούμενο από τοπικούς επιχειρηματίες του τουρισμού, περιέγραψε μια νέα στρατηγική διεθνούς τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη με τη χρήση νέων τεχνολογιών και νέων μέσων, ενώ έκανε λόγο για μια «ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος» που εκτείνεται σε έξι τομείς δράσεις:


1. Την εξασφάλιση της παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

•Καθαριότητα (με αυστηρή κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για τις διάσπαρτες αυτοσχέδιες χωματερές).
•Ασφάλεια, με άμεση επαναλειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Ιερισσό και  ευέλικτη αστυνόμευση με ποδηλατικές περιπολίες στις περιόδους αιχμής και στα σημεία συνωστισμού (παραλίες, χώροι υψηλής επισκεψιμότητας, κλπ).
•Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις υφιστάμενες δομές και με την αξιοποίηση προγραμμάτων συνδυασμού διακοπών-εθελοντικής προσφοράς για νέους γιατρούς και φοιτητές ιατρικής στις περιόδους τουριστικής αιχμής.
 «Έξυπνες» υπηρεσίες ενημέρωσης τουριστών με χρήση νέων τεχνολογιών.

2.Τα έργα υποδομής.

•Σωστή λειτουργία υφιστάμενων Μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού (παραθαλάσσιων οικισμών) με επέκταση ως τις ξενοδοχειακές μονάδες και δημιουργία νέων (ορεινών οικισμών).
•Μικρά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στους οικισμούς για άμβλυνση των προβλημάτων επάρκειας και ποιότητας νερού στις περιόδους υπερπληθυσμού.
•Μεγαλόπνοα οδικά έργα, όπως νέα Περιφερειακή Οδός της Ουρανούπολης με μετατροπή του σημερινού δρόμου σε πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, η σύνδεση του Δήμου με την Εγνατία Οδό (υπάρχει σχετική μελέτη στην Περιφέρεια) και η ολοκλήρωση της παράκαμψης Αρναίας – Παλαιοχωρίου – Νεοχωρίου.
•Λιμενικές εγκαταστάσεις και μαρίνες για σκάφη αναψυχής σε Ουρανούπολη, Αμμουλιανή και Ακάνθιο Κόλπο.

3.Την ανάδειξη και δημιουργία Σημείων Ενδιαφέροντος.

•Σημαντικά τοπόσημα: Διώρυγα Ξέρξη, Αμμουλιανή, Καρνάγια Ιερισσού, Άλσος Αριστοτέλη, Σπίτι Ζορμπά στο Παλαιοχώρι, Μουσείο Μεταλλευτικής Ιστορίας στη Βίλλα Μποδοσάκη, κ.α.
•Αρχαιολογικούς Χώρους: Αρχαία Στάγειρα, Κάστρο Νέπωσι, Σιδηροκαύσια, Αρχαίο Ιερό Ουρανούπολης, κ.α.
 Δικτύωση Μουσείων: Λαογραφικά μουσεία, Μουσείο Μελιού στην Αρναία.
•Προσκυνηματικοί χώροι (Μ.Παναγίας, Αρναίας, κ.λ.π.)

4.Την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Δήμου.

 Δημοτικοί ξενώνες και camping
 Πάρκινγκ Ουρανούπολης
 Εγκαταστάσεις Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού

5.Την προώθηση της τουριστικής δραστηριότητας και θεσμών-πόλων επισκεψιμότητας.

•Προαγωγή του θεματικού τουρισμού (προσκυνηματικός, αθλητικός, οινικός, γαστρονομικός, καταδυτικός, οδικός, μαθητικός).
•Εμπλουτισμός, ενίσχυση και τεχνολογική υποστήριξη του Περιπατητικού Τουρισμού που ήδη έχει αναπτύξει δυναμικά ο Προαθωνικός Οργανισμός.
•Συνεδριακός Τουρισμός και φορείς όπως το Αριστοτέλειο Ινστιτούτο Επιστημών και Επιχειρηματικότητας και το Κέντρο Αθωνικών Μελετών.
•Καμπάνιες και δικτυώσεις σε αγορές-στόχους του εξωτερικού (wine clubs, περιπατητικές δομές, λέσχες αυτοκινήτου, μουσειακά δίκτυα, κ.α.)

6.Τη σύνδεση με τον Πολιτισμό και την Παράδοση.

•Αναβίωση των «Αριστοτέλειων» ως θεσμού κύρους αφιερωμένου στον εμβληματικό αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο με εκδηλώσεις διεθνούς ακτινοβολίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
•Προώθηση ξεχωριστού κλάδου εκδηλώσεων παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς.
•Δημιουργία Cluster ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και παραγωγών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων για την ενίσχυση της γαστρονομίας ως εργαλείου προσέλκυσης τουριστικού ενδιαφέροντος.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έλειψε η στελεχάρα του τουρισμού ο Νικήτας! Χωρίς το Νικήτα και το Λευτέρη που πάμε βρεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Η ανεξάρτητη δημοκρατία της Αμμουλιανής πώς θα κάνει προβολή του νησιού στη Ρουμανία με ...ρουμάνικα κρασιά!!!!!!!!!!
Λίγο έλεος ρε παιδιά, όλα αυτά τα χρόνια με τους άσχετους τα έχουμε ΔΕΙ ΟΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΈΜΕΙΝΑ ΑΝΑΥΔΟΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΛΙΑΝΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ. ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΑΥΔΟΣ ΕΜΕΙΝΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
ΣΑΝ ΤΟΝ "ΜΗΤΣΟ ΤΟΝ ΤΖΟΓΛΑΝΙ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
ΩΡΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΔΕΙΞΕ.ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

@4:16μμ
Πάντα θα υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που υπηρετούν τον τουρισμό και σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν για να κάνουν καριέρα πολιτικού.
Επομένως καμία έκπληξη ακόμη και για τον τρόπο που κάποιοι επιλέγουν για να τιμήσουν μια εκδήλωση με το ντύσιμο τους.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική Δουλειά. Ποιος θα την υλοποιήσει?
Ο Καραμπογιάς από τον Πολύγυρο ή ο αιώνιος γκουρού του τοπικού τουρισμού Χαδαλής?