Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΖΟΥΜΠΑΣ - ΤΣΑΚΝΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ"


Με αφορμή την ανακοίνωση… διαγραφής του Προέδρου του Τ.Σ. Ιερισσού Γιώργου Πασχαλίδη από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Ζουμπά, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα παρακάτω:

Η Δημοτική Παράταξη «Κίνημα Ανάπτυξης» που με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ζουμπά, διοικεί τον Δήμο Αριστοτέλη, αλλά δεν κατέρχεται ως παράταξη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου μη τολμώντας να τεθεί στην κρίση των πολιτών, προέβη χθες, στην επίσημη κορύφωση μιας μακράς εκστρατείας «στοχοποίησης» του αιρετού Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ιερισσού, Γιώργου Πασχαλίδη!

Συνεδρίασε και έλαβε απόφαση διαγραφής του από τις τάξεις της, με αποκλειστική σκοπιμότητα να τον εξαναγκάσει 4 μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του σε αποχώρηση από τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, στην οποία ο Γιώργος Πασχαλίδης αναδείχθηκε με την ψήφο της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της Ιερισσού!

Είχαν προηγηθεί: η απειλητική «επίσκεψη» στο γραφείο του κ. Πασχαλίδη από «αγανακτισμένους πολίτες» που του ζητούσαν επιτακτικά να υποβάλλει παραίτηση και το δημόσιο ολίσθημα του κ. Τσακνή, που κάλεσε από μικροφώνου τον κ. Πασχαλίδη «αν νιώθει πως απειλείται να υποβάλλει παραίτηση».

Έναν μήνα πριν τις εκλογές φυσικά, η αιτία της συγκεκριμένης τακτικής και της κορύφωσής της με την τελευταία ενέργεια της απερχόμενης διοικούσας παράταξης, δεν είναι άλλη, από το γεγονός ότι ο Γιώργος Πασχαλίδης αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της «Ομοφωνίας».

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι η διάταξη που επικαλούνται για την διαγραφή του Γιώργου Πασχαλίδη, παύει να ισχύει από το Σεπτέμβριο, βάσει «Κλεισθένη»!

Στέκομαι στο γεγονός ότι η ενέργεια αυτή καταδεικνύει και επίσημα αυτό που όλοι ξέρουν: Τσακνής, ίσον Ζουμπάς!  Προς επιβεβαίωση, καλώ τον… συνδήμαρχο Αργύρη Τσακνή, να πάρει θέση!

Κατανοώ πως δεν συγχωρούν στον Γιώργο Πασχαλίδη το γεγονός ότι στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της απερχόμενης Διοίκησης και δεν συντάχθηκε με τη φυσική συνέχεια του Γιώργου Ζουμπά, τον Αντιδήμαρχο Αργύρη Τσακνή, που για το θεαθήναι δημιούργησε νέα παράταξη αποφεύγοντας να αναλάβει την ηγεσία του Συνδυασμού «Κινήματος Ανάπτυξης».

Το τελευταίο, από μόνο του λέει πολλά. Καταλαβαίνουν προφανώς και οι ίδιοι την αρνητική γνώμη των Δημοτών για τα πεπραγμένα τους!

Αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν όμως, είναι πως οι Ιερισσιώτες γνωρίζουν καλά τις προσπάθειες που έκανε ο Γιώργος Πασχαλίδης, καθ` όλη τη διάρκεια της πενταετίας που εκπνέει, για να προωθήσει προτάσεις έργων και παρεμβάσεων υπέρ της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ιερισσού, της ποιότητας του Δημόσιου Χώρου και της ποιότητας εξυπηρέτησης των Δημοτών από τον Δήμο.

Ξέρουν πως όλες ανεξαιρέτως προσέκρουσαν στην πεισματική και συστηματική κώφωση της Διοίκησης έναντι των αιτημάτων του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Ιερισσού.
Ξέρουν, πως όλες θα επανεξεταστούν με θετική διάθεση, από τη νέα Διοίκηση που θα συγκροτηθεί από το συνδυασμό μας, την «Ομοφωνία».

Ξέρουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, πως ο Γιώργος Πασχαλίδης, αν και βετεράνος της Αυτοδιοίκησης, έχει πιο «φρέσκες» ιδέες από εκείνους που βάζουν τις ιδεοληψίες τους πάνω από το καθήκον τους.

Και πάνω απ` όλα, ξέρουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, πως ο Γιώργος Πασχαλίδης εκπροσωπεί την άρνηση της πλειονότητας των συμπολιτών του, να αποδεχτούν την ντροπιαστική σιωπηλή συναίνεση της απερχόμενης Διοίκησης του Δήμου που φέρει το τιμητικό όνομα του αρχαίου Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, στην ταπεινωτική Συμφωνία των Πρεσπών που μας επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Για όλα τα παραπάνω και για το τελευταίο ακόμα περισσότερο, η διαγραφή από το «Κίνημα Ανάπτυξης», αποτελεί «παράσημο» για τον Γιώργο Πασχαλίδη.

Και η παρουσία του στις τάξεις της «Ομοφωνίας», εκτός από δείγμα του προσωπικού μου σεβασμού στην άποψη των Ιερισσιωτών που τον επέλεξαν ως πρόεδρό τους, αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια τόσο για εμένα όσο και για τον συνδυασμό μας!»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είναι καλός ο Βαλλιάνος. Με αυτή την τοποθέτηση ξεσκεπάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο Ζουμπάς και ταυτόχρονα αποδομεί το δήθεν σύγχρονο προφίλ που προσπαθεί να προβάλει ο Τσακνής.

Ανώνυμος είπε...

Ο απόλυτος φασισμός! Καταργουν εκλεγμένο πρόεδρο χωριου. Ντροπή σας ξεφτιλες. Αυτά έγιναν μόνο στην περιοδο της χούντας.Ψευτοαριστεροι.