Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΚΑΝΑΔΑΣ: ΝΑ ΠΩΣ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΙΣ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ… ΑΝ


Στην σημερινή ανάρτηση μας  δεσπόζει μια αεροφωτογραφία από το μεταλλείο χρυσού “Eleonore Mine” στο Βόρειο Κεμπέκ του Καναδά.

Πρόκειται για ένα μεταλλείο, το οποίο όπως δείχνει η φωτογραφία, βρίσκεται δίπλα σε λίμνη και πολύ κοντά στην πόλη.

Ένα μεταλλείο το οποίο η τοπική κυβέρνηση το εντάσσει σ’ ένα καινοτόμο τεχνολογικό  project για να συνδεθεί με ένα υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών.


Ένα επενδυτικό εγχείρημα ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του οποίου επιχειρείται η πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο υψηλής απόδοσης και θεμελιώδους σημασίας για τον εκσυγχρονισμό της τοπικής μεταλλευτικής βιομηχανίας.

Πολιτικές δράσεις και αποφάσεις απολύτως συνηθισμένες σε κράτη με σοβαρή μεταλλευτική – περιβαλλοντική πολιτική, όπου ο λαϊκισμός και η καταστροφολογία δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη, παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον.

Γι' αυτό ο Καναδάς είναι μία πλούσια χώρα με καταπληκτικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο στηρίζεται και στους εθνικούς ορυκτούς πόρους του.

Μια χώρα στην οποία ζουν 350.000 Έλληνες και στην οποία καταγράφεται αυξητική τάση μετανάστευσης χιλιάδων Ελλήνων στα δίσεκτα χρόνια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης που ζούμε.

Η δική μας πραγματικότητα έχει αποδείξει πως είναι τόσο δύσκολο, εως αδύνατο να φτιάξουμε το κράτος μας. Εμείς οι απόγονοι εκείνων των προγόνων που δίδαξαν στην ανθρωπότητα την σκέψη, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την ισοκρατία και την αποτελεσματική ανθρωποκεντρική διοίκηση θεσμών και αρχών.

"Υλικά" με τα οποία οικοδομούνται άλλες χώρες και προοδεύουν χωρίς πισογυρίσματα...

Απίστευτο και όμως Ελληνικό!