Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: 6 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ - ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΨΑΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ


Δεν χωράει ανθρώπινος νούς την ασύλληπτη τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία στην Χαλκιδική και ειδικότερα στην δυτική πλευρά της χερσονήσου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής 6 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στγμής την ζωής τους από την φονική κακοκαιρία.

Μια γυναίκα από την Ρουμανία καταπλακώθηκε από στέγη καταστήματος που ξηλώθηκσε στα Νέα Πλάγια. Επίσης, στην γειτονική Σωζόπολη ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Τσεχία και ο γιός τους βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το τροχόσπιτο στο οποίο επεβαιναν ανατράπηκε. 

Επίσης, σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας, γράφτηκε ακόμη μια ανθρώπινη τραγωδία όταν ένα δέντρο ξηλώθηκε από τον σφοδρό αέρα και έπεσε επάνω σε έναν Ρώσο τουρίστα και τον δίχρονο γιο του.

Επιπλέον, αγνοείται ένας 62χρονος ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια από αργά το απόγευμα, όταν βγήκε να ψαρέψει με την βάρκα του. Στην επιχείρηση ανεύρεσης του συμμετέχει πλοίο του λιμενικού και 5 αλιευτικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Πριν από λίγη ώρα ο νομός κυρήχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για ότι νεότερο προκύψει θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση.

Πηγή ανάρτησης: thessnews.gr/