Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Γ. ΘΩΜΑΣ: "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΠΑ"


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νέες συμβάσεις στη Βουλή για την αξιοποίηση των υδρογοναθράκων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς. 

«Ολοκληρώνουμε όλες τις εκκρεμότητες στην υπογραφή των συμβάσεων για τις παραχωρήσεις στις θαλάσσιες περιοχές: στην Κρήτη, τη Δυτική και τη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Θα φέρουμε άμεσα τις σχετικές νέες συμβάσεις στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο «η εκμετάλλευση όλων των δυνητικών κοιτασμάτων, είναι καθοριστικής σημασίας για την αναπτυξιακή και τη γεωπολιτική προοπτική της πατρίδας μας».

Παράλληλα, ένας από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου είναι η αξιοποίηση του ορυκτού και μεταλλευτικού πλούτου της χώρας. «Η πατρίδα διαθέτει μεγάλη ποικιλία ορυκτών και μεταλλευμάτων με βιομηχανικό ενδιαφέρον και πλήθος εφαρμογών που θα αξιοποιήσουμε με σεβασμό στην τοπική κοινωνία, τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και την εθνική οικονομία», εξήγησε ο υφυπουργός Ενέργειας.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την έγκαιρη υλοποίηση μακρόπνοων σχεδίων υποδομής στο φυσικό αέριο όπως η ολοκλήρωση του TAP και το IGB. Αλλά και την δυναμική προώθηση νέων υποδομών εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), και νέων αγωγών που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να εμβαθύνει περαιτέρω τις διεθνείς στρατηγικές συνέργειες.

Επίσης, ο ίδιος μίλησε για αναδιοργάνωση της ΔΕΠΑ, ώστε «να είναι σε θέση να εξασφαλίζει προμήθεια φυσικού αερίου, με όρους όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικούς, προς όφελος των καταναλωτών». «Στόχος μας είναι να κάνουμε τις αναγκαίες αναθεωρήσεις του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, ώστε πλέον το εγχείρημα της αποκρατικοποίησης να αποδώσει και να είναι προσοδοφόρο για το Δημόσιο», είπε.

Τέλος, ο κ. Θωμάς υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συνέχιση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» με εξορθολογισμό των όρων του ώστε (1) να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας, φθάνοντας σταδιακά στις 100.000 κατοικίες ετησίως, (2) να διευκολυνθεί η πιστοποίηση (3) να υπάρχει πρωτοπορία στην εγχώρια κατασκευαστική και μεταποιητική βιομηχανία.

Πηγή ανάρτησης: liberal.gr