Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Ένα καταπληκτικό αφιέρωμα - οδοιπορικό στην Ολυμπιάδα έκανε η εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα Κουτσελίνη" του Star Channel και ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιγούρος.

Η κάμερα της εκπομπής ταξιδεύει τους τηλεθεατές από τις δαντελένιες ακτές και τα καταγάλανα νερά του οικισμού ως το πυκνό δάσος της Βαρβάρας και τους καταρράκτες της. Ένα τοπίο που δικαίως χαρακτηρίστηκε από τους συντελεστές της εκπομπής ως ο "Αμαζόνιος" της Χαλκιδικής.

Επίσης, στο 10λεπτο οδοιπορικό της εκπομπής ο τηλεθεατής μπορεί να ενημερωθεί για τα απίστευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου με τις ποικίλες παραγωγικές δραστηριότητες, που εκτυλίσσονται από τα μεστά μελίσσια ως τα μυδοτροφεία του, που φέρνουν στο πιάτο μας μια από τις πιο γευστικές εγχώριες ποικιλίες μελιού και σίγουρα το πιο νόστιμο μύδι στην Ελλάδα.

Βέβαια, δεν λείπουν οι... βουτιές στην υπέρλαμπρη ιστορία της Ολυμπιάδας και των Αρχαίων Σταγείρων, όπου δεσπόζει η εμβληματική μορφή και το παγκόσμιο πνευματικό βεληνεκές του μέγιστου Έλληνα φιλοσόφου, Αριστοτέλη του Σταγειρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κάμερα της εκπομπής έκανε την βόλτα της και στην νήσο Κάπρο, που βρίσκεται απέναντι από τον οικισμό και σύμφωνα με την ιστορία εκεί ήταν ο τόπος που επέλεξε ο Κάσσανδρος να ζήσει εξόριστη η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μέγα Αλέξανδρου.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και νιώστε την μαγεία που προσφέρει αυτός ο τόπος σε κάθε επισκέπτη του.