Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ELDORADO GOLD: “Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΖΩΗΣ” - ΒΙΝΤΕΟ


Για την αξία της ασφαλούς  εργασίας  που είναι ταυτόσημη με την αξία της ζωής συζήτησαν και έδρασαν από κοινού τα ανώτερα στελέχη και οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, κατά την διάρκεια της 2ης Διεθνούς Εβδομάδας Ασφάλειας που εφαρμόζει σε παγκόσμιο επίπεδο η Eldorado Gold.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με επίκεντρο την υγιεινή και την ασφάλεια εντός των χώρων εργασίας, εκτός από την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, την έκθεση παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ρούχων και αξεσουάρ εξοπλισμού έγιναν πολύ σημαντικές διαδραστικές προσομοιώσεις. 

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον για την άσκηση της Ομάδας Διάσωσης της Ελληνικός Χρυσός και την παρουσίαση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε πραγματικό χρόνο στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου.

Αντίστοιχου ενδιαφέροντος ήταν και το σκηνικό που στήθηκε στο "Πάρκο Ασφαλούς Οδήγησης" με προσομοιωτές στην είσοδο των διοικητικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Στρατώνι.

Ένα μείγμα θεωρίας και πράξης που στοχεύει εκτός όλων των άλλων και στην εμπέδωση της τεράστιας σημασίας της πρόληψης και της παρέμβασης σε κάθε κατάσταση που τυχόν εγκυμονεί κινδύνους, καθώς μόνο έτσι η καθημερινή ασφάλεια και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας του κάθε εργαζόμενου μετατρέπεται σε αξία ζωής για τον ίδιο, την οικογένεια του και όλους τους συναδέλφους του.